Menu
Korfbalvereniging Victum
2020: Victum 40 Jaar!
Korfbalvereniging Victum
2020:Victum 40 jaar!
Korfbalvereniging Victum
2020: Victum 40 Jaar!

Kleutersportdag groot succes!

Woensdagmorgen keek ik naar buiten en zag ik het zonnetje langzaam doorbreken. Vandaag had ik een vrije dag, en ging ik naar het complex op de wetering om daar te helpen bij de jaarlijkse kleutersportdag. Dit jaar was het anders dan voorgaande jaren, het werd nu georganiseerd door niet alleen Victum, maar er waren ook mensen aanwezig van Woodpeckers (Basketbal) en Taurus (Volleybal) en dit alles samen met het Sportpunt Houten. Ook waren er weer studenten van het ROC, die hielpen bij de activiteiten, en waarvan er twee examen moesten doen.  Om 09.00 uur werd er afgetrapt met het door de wethouder (Kees van Dalen) uitreiken van het eerste exemplaar van de lesmethode, namens Victum namen Sanne L. en Femke L. dit in ontvangst, en ook de andere verenigingen ontvingen deze. Aangezien alle scholen uit de Gemeente Houten, waren uitgenodigd, was het een drukte van belang, en er waren twee sessies, de eerste was klaar om 10. 15 uur (ca.300 kinderen) en de tweede sessie begon om 110.00 uur (ca. 100 kinderen, waarbij vermeld moet worden dat 1 klas verstek moest gaan vanwege corona perikelen).
 
Daarna begonnen de diverse spellen, op het veld waren er spellen met de korf en met ballen, en ook was er vanuit de basketbal een spel dat kleuterbal heet. In de zaal waren er allerlei activiteiten met ballonnen, op bankjes lopen en nog veel meer. Ondertussen brak de zon door en werd het erg warm, en vanaf de kant zag ik dat iedereen veel plezier had, en ook de studenten van het ROC, waren vol overgave bezig met de kinderen. Na afloop van beide sessies kregen de kinderen een appel en Ranja, en bij het verlaten van het terrein kreeg ieder kind een doosje rozijntjes mee, met daarbij een strippenkaart om bij 1 van de drie verenigingen mee te trainen. 
 
Er werd vandaag ook gekeken naar de startvaardigheid, en dit project wordt gedaan in samenwerking met de Haagse Hoge school. En daarin wordt gekeken of de kinderen beweegwaardiger worden, maar ook of zij plezier hebben in de lessen. Na afloop van dit alles was er voor de studenten en de organisatie alsmede de vrijwilligers een warme lunch voor iedereen. Na afloop nog even napraten en iedereen vertrok moe maar voldaan naar huis. Iedereen bedankt voor hun hulp en inzet en ook de mensen in de kantine die erg druk in de weer waren, met van alles en nog wat.
 
Theo Bosmans
Scroll naar top