Menu

Coen Hooijer en Raymond Soerjo nieuwe trainers Victum 1

Home - Bestuurlijk - Coen Hooijer en Raymond Soerjo nieuwe trainers Victum 1

Zoals eerder mede gedeeld stoppen na dit seizoen de trainers van de Victum-selectie. Bart heeft in GKV Gorinchem een nieuwe club gevonden, Erwin zal volgend jaar een het roer staan van Fiducia uit Vleuten en Eric gaat aan de slag als hoofdtrainer van ASVD Dronten. Bart, Erwin, Dennis en Eric, namens de hele vereniging dank voor de afgelopen jaren en allen veel succes in de komende seizoenen!

Na bekendmaking van dit vertrek is de commissie korfbalzaken druk aan de gang gegaan in de zoektocht naar nieuwe trainers voor de selectie. Na vele gesprekken zijn het Bestuur en de Commissie Korfbalzaken heel blij om bekend te mogen maken wie de trainers voor Victum 1 zijn in het nieuwe seizoen: Coen Hooijer (nu Sparta Nijkerk) als hoofdtrainer en Raymond Soerjonotokoesoemo als assistent trainer. De laatste was eerder al eens trainer van Victum en is nu actief binnen Koveni. Beide mannen zijn enorme korfbaldieren en hebben spelplezier hoog in het vaandel staan. Ze kennen elkaar nog van vroeger en konden een lang gekoesterde wens tot vervulling brengen om samen een selectie team te trainen. We denken dat Coen en Raymond de huidige groep weer verder kan brengen op het ingeslagen pad en wensen hen heel veel plezier en succes binnen Victum.

Links Raymond, rechts Coen

Voorstellen Coen Hooijer

Ik ben Coen Hooijer (41 Jaar), woonachtig in Heelsum. Ik ben getrouwd met Mirella Hooijer-Westerhuis en heb 2 dochters, Amber (14) en Myrthe (11). Momenteel werk ik bij Hooijer Renkum op het bedrijfsbureau, als projectleider op de civiele afdeling.

Korfballend ben ik als speler groot geworden bij DKOD uit Heelsum. De club waar ik op mijn 9e begon met korfballen. Op mijn 33/ 34e ben ik gestopt in de selectie van DKOD. Ik kreeg de kans om het trainersvak naast Margrita van der Kolk op te pakken bij mijn eigen cluppie. Margrita is toch altijd wel één van de boegbeelden van DKOD geweest als speelster. Als coach was het altijd bij haar aanvallend denken, precies in het straatje van mijn korfbalfilosofie. De basis van het coachen is hier gelegd. Ik heb 2 jaar DKOD 2 onder mijn hoede gehad, waarna ik DWS 1 ben gaan coachen. Na 4 geweldige jaren in Kootwijkerbroek heb ik de afgelopen 3 jaar Sparta Nijkerk 1 onder mijn hoede gehad. Ook hier weer geweldige jaren beleefd. Dit was echt een periode van diverse mooie momenten, ondanks dat deze 3 jaar veel onderbroken is geweest door dat gekke virus.

Afgelopen maanden diverse positieve gesprekken met Victum gehad. Mijn 1e indruk bij Victum is dat dit een vereniging is die de zaakjes goed op orde heeft. Zowel vanaf de jeugd tot aan de selectieteams is alles goed georganiseerd. Afgelopen week hebben Victum en ik het vertrouwen in elkaar uitgesproken en gaan we een verbintenis aan van in principe minimaal 2 jaar. Raymond Soerjonotokoesoemo zal mij bij Victum 1 assisteren. Dit is een wens die Raymond en ik al diverse keren uitgesproken hadden naar elkaar, en hoe mooi is dat om dat hier in Houten handen en voeten te geven. Raymond en ik hebben 2 seizoenen als vakmaten gespeelt bij DKOD in de overgangsklasse. Toen voelden we elkaar al aan en is er tot op de dag van vandaag een mooie vriendschap ontstaan.

Plezier zal de basis van Prestatie gaan bevorderen in mijn ogen. Ik hoop mezelf snel te integreren binnen Victum. Samen mooie herinneringen maken en successen vieren.

Voorstellen Raymond Soerjonotokoesoemo

Mijn naam is Raymond Soerjo (42) en ik zal het aankomende seizoen de assistent trainer/coach van Victum 1 zijn. Ik woon in Nieuwegein en ben al meer dan 25 jaar gelukkig samen Melissa Emo, een heus korfbalsetje ontstaan bij Juko uit Nieuwegein. We hebben 2 kinderen, Jayden van 13 en Ryan van 9. Werken doe ik bij Vlietjonge Staalhandel in Nieuwegein op de HR afdeling als Recruiter.

Als 8-jarige ben ik met korfballen begonnen bij JUKO in Nieuwegein. Verder heb ik onder andere gespeeld bij DKOD 1 in Heelsum, KCC 2 in Capelle aan de IJssel, VIKO 1 in Vianen en Koveni 1 in Nieuwegein. Vanaf mijn 16e coach ik verschillende jeugdteams en later ook senioren bij bijvoorbeeld Koveni 1 en Victum 1. Op dit moment ben ik trainersbegeleider bij Koveni. Coen en ik hebben na onze tijd bij DKOD altijd contact gehouden. We spraken er in het verleden wel eens over om ooit samen een team te coachen. De gesprekken in en om wedstrijden over tactische keuzes, trainingsmethodes en andere stellingen, hebben er zeker voor gezorgd dat we elkaar goed aanvoelen en aanvullen.

Tot op heden heeft ieder van ons zijn eigen korfbalpad bewandeld als coach, maar tijdens een etentje met de familie Hooijer en Soerjo kwam Victum 1 ter sprake. Coen was benaderd voor een positie als hoofdtrainer. Hij vroeg mij of we samen de uitdaging aan wilden gaan. Daar hoef je dan niet lang over na te denken.  Onder het genot van een natje en een droogje hebben we alvast geproost op de mooie samenwerking.

Ik kijk er ontzettend naar uit om weer aan de slag te gaan bij Victum en ik hoop jullie snel weer te ontmoeten op en naast de velden!