De trainingen zijn weer begonnen!

Stukje bij beetje is er steeds wat meer mogelijk voor de sportverenigingen. We zijn inmiddels alweer ruim 4 weken aan het trainen.

Start van de trainingen
Het is erg goed om te zien dat iedereen de verstuurde informatie goed heeft doorgelezen; ouders komen hun kind afzetten bij het hek en de kinderen vertrekken direct richting het veld. Dikke pluim voor jullie! Je kent vast wel het tafereel wel dat de koeien voor het eerst weer de wei in mogen? Zo zag het er de eerste avonden uit toen de kinderen de accommodatie op kwamen, iedereen was zo blij dat ze weer mochten korfballen! En wat zag het er na al die weken goed uit om weer ploegen te zien trainen op het veld.

We begonnen met trainingen voor de DEF-teams om te kijken of het haalbaar was voor de spelers/trainers maar vooral of wij als vereniging iedereen veilig konden laten sporten.

Toen de trainingen met de DEF-teams een succes waren mochten ook de ABC-teams weer het veld op. Dit was iets lastiger omdat deze kinderen ook tijdens de training 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Ook dit werd goed opgepakt en er was veel creativiteit bij de trainers waardoor er, ondanks de afstand die gehouden moest worden, toch leuke trainingen werden gehouden. Op dit moment zijn we druk bezig om te inventariseren of we ook met het G-team kunnen gaan starten in juni.

Sinds vorige week zijn ook de senioren weer gestart met trainen. We hopen dat we dit in ieder geval tot eind juni kunnen volhouden en dat iedereen zich aan de afspraken blijft houden.

De Coco’s
Het is de meeste leden/ouders vast al opgevallen: iedere avond zijn er 2 coronacoördinatoren, beter bekend als Coco’s aanwezig op het veld om alles in goede banen te begeleiden. Op dit moment bestaat onze groep uit 9 personen (Ron, Andien, Ilonka, Karen, Bianca, Bas, Ank, Lonneke en Fabian). Omdat het best veel werk is om iedere avond 2 ploegen van 2 personen op de been te brengen zijn wij opzoek naar uitbreiding van deze poule. Lijkt het jou leuk om ook één avond in de week enkele uurtjes toezicht te houden? Stuur dan een mailtje naar: secretaris@victum.nl

Herinnering
Probeer ook voor/na de training (tijdens het wisselen van je schoenen en het schoonmaken van de materialen) 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook moet je je fiets op de goede plek neerzetten:

Trainers & Senioren: langs de veldkant
A-teams; Langs de hegkant
B-teams; Achter in de stalling (waar de rekken in het midden staan)
C-teams; Langs de hegkant
D-teams; Achter in de stalling (waar de rekken in het midden staan)
E-teams; Langs de hegkant
F-teams; Langs de hegkant
Karateschool Atarashii achter in de stalling (waar de rekken in het midden staan)

Op de volgende dag zal er in ieder geval geen training zijn:

Maandag 1 juni, 2e pinksterdag

Het bestuur probeert iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Indien je nog vragen/opmerkingen hebt over de huidige situatie kan je contact opnemen met de algemeen corona-coördinator Fabian, 06-15492055 of een mail sturen naar secretaris@victum.nl

Namens het Bestuur
Fabian Middelweerd