Lustrumjaar geopend op zaterdag 25 januari 2020

 

Voor de wedstrijd van het 1e werd de volgende toespraak namens het bestuur gehouden door de voorzitter:

Iedereen van harte welkom bij deze 1e thuiswedstrijd van Victum in 2020, een jubileumjaar voor Victum omdat we 40 jaar bestaan.

Een speciaal welkom voor de burgermeester van Houten, Gilbert Isabella en zijn partner Eric. We vinden het heel leuk dat zij juist vandaag bij de start van ons jubileumjaar een bezoek brengen aan Victum.

Ook onze sponsoren heten we van harte welkom. Deze maken het mogelijk om de ambities van de club te realiseren. Het bestuur is bezig om Victum op en top te presenteren, in alle opzichten. Sinds vorig jaar groeien we weer een beetje. Ook zijn we sinds vorig jaar bezig met het verbeteren van de faciliteiten bij Victum zoals een nieuwe buitenverlichting, een overkapping, een nieuwe kinderspeelplaats; en dit voorjaar komen er dug outs en een score bord voor buiten.

Het technisch beleid wordt verder ontwikkeld, we zijn bezig met goede opleidingen voor jong en oud. De 1e jubileumactiviteit is het vergroten van de kangoeroegroep van 3 t/m 6 jaar: in het jubileumjaar mogen zij gratis meedoen. We hebben momenteel 15 tot 20 kangoeroes die iedere zaterdag 1 uurtje bewegen.

Speciaal voor dit jubileum is er een jubileum commissie opgericht bestaande uit Niels, Maarten, Tijm, Margot, Tessa en Mark. Hun eerste activiteit is het organiseren van deze dag: de gehele aankleding van kantine en zaal; Niels heeft samen met Diane en Fabian voor 100 mensen warm eten gekookt waar iedereen, ook de tegenpartij, van heeft kunnen genieten. Na de wedstrijd van 1 toasten we met prosecco (met en zonder alcohol) op de start van het jubileumjaar. We nodigen iedereen hiervoor uit.

Verder is de commissie bezig met de organisatie van nog meer activiteiten voor de rest van het jaar. Een applaus voor de jubileum commissie en alle andere vrijwilligers die deze dag hebben georganiseerd.

We zijn blij dat ons 1e team weer in de 1e klasse speelt met schotklok en zuivere speeltijd wat aantrekkelijke wedstrijden oplevert. Bestuur en technische commissie zijn heel blij dat trainer/coach Bart Drost ook volgend seizoen bij Victum blijft! We wensen hem en Victum 1 heel veel succes met de komende wedstrijd.

Ik wens iedereen een fijne avond en hopelijk een aantrekkelijke wedstrijd.

De hele dag stond in het teken van opening van het lustrumjaar. De lustrumcommissie had vrijdag al de kantine en sporthal versierd. De nasi met sate was heerlijk, en alles was schoon op! Ons 2e had knap van Spirit 2 gewonnen; helaas lukte het ons eerste team niet punten te behalen: na een snelle achterstand van 4 punten die ze bij de rust tot 2 punten hadden verkleind, lukte het in de tweede helft op een voorsprong van 4 punten te komen waardoor iedereen hoopte op een overwinning; helaas kwam Spirit weer terug en wist in een spannend einde toch aan het langste eind te trekken en won met 1 punt verschil. Dat was wel een beetje een domper. Gelukkig zijn er nog 7 wedstrijden te gaan!