Instructie barmedewerkers

Instructie Barmedewerkers

Barmedewerkers bij Victum zijn boven de 16 jaar en hebben de verkorte cursus “Sociale Hygiene” of hebben ze het IVA (Instructie Verantwoord Alcoholgebruik) doorlopen (http://www.nocnsf.nl/iva).

Bij de kassa ligt een checklist wat als handvat gebruikt word voor het draaien van bardiensten. Daarin staan een aantal aandachtspunten waarop gelet moet worden tijdens de bardienst.

TIP: Het schoonhouden van de werkomgeving is van groot belang.

In het kort zijn hier wat aandachtspunten waar de barmedewerker op moet toezien:

  • Geen Alcohol voor 14:00 en aan personen onder de 18
  • Niet roken in het pand
  • Bij openen en sluiten moet het geld geteld worden en worden genoteerd.
  • De kleedkamers en toiletten dienen af en toe gecontroleerd te worden.
  • De vaatwasser moet regelmatig worden leeggehaald of gevuld.
  • let op het
    Bijvullen koelkast (nieuwe blikjes/flesjes achteraan zetten)
    Bijvullen snoepkast 
    Bijvullen bierkoelkast
  • Tafels controleren (zijn ze schoon, lege bekers blikjes weggooien)
  • Vuilnisbakken binnen controleren (als ze vol zijn legen en nieuwe zak erin)
  • Vuilnisbakken buiten controleren (als ze vol zijn legen en nieuwe zak erin)
  • Keukenblad schoonhouden
  • Rond de frituur en tosti apparaat schoonhouden (vet, kaas en losse frietjes verwijderen, ook van de vloer)
  • Afdruip-rek tap schoonhouden
  • Stoelen, tafels en krukken netjes zetten

Bij twijfel raadpleeg het KC handboek (witte map bij het koffiezet apparaat) of vraag het een KC lid.

Bijgevoegd het Bestuursregelement Alcohol bij K.V. Victum