Menu

Combineer je Victum lidmaatschap met studentenkorfbal!

Ga je studeren en wil tijdens je studententijd actief blijven bij Victum én genieten van je studententijd? Een student kan lid zijn van een studentenkorfbalvereniging én van een andere vereniging. Er zijn diverse mogelijkheden om de lidmaatschappen te combineren. Studenten kunnen zelf invullen bij welke vereniging ze trainen en bij welke vereniging ze wedstrijden spelen. Door deze mogelijkheden kunnen leden die gaan studeren toch betrokken blijven bij Victum!.

Studenten kunnen zelf invullen hoe ze hun lidmaatschap bij beide verenigingen invullen. Zo kunnen studenten er bijvoorbeeld voor kiezen om bij beide verenigingen wedstrijden te spelen, te trainen bij een studentenkorfbalvereniging en bij de thuisvereniging wedstrijden te spelen of bijvoorbeeld wedstrijden te spelen bij de studentenkorfbalvereniging en vrijwilligerstaken uit te voeren bij de thuisvereniging. Ook zijn er studentenkorfbalverenigingen waar studenten alleen voor de activiteiten lid kunnen worden.

Studentenkorfbalverenigingen

Er zijn elf studentenkorfbalverenigingen in Nederland. Dit zijn echte korfbalverenigingen die uitkomen in de KNKV-competitie. Naast de trainingen en competitiewedstrijden is er ruimte voor het studentenleven door middel van activiteiten, toernooien, borrels, verenigingsweekenden en meer. Daarnaast vinden er door het jaar heen allerlei overkoepelende activiteiten plaats waarbij de leden van alle studentenkorfbalverenigingen welkom zijn. Meer over studentenkorfbal lees je hier.

Commissie- en bestuurservaring

Naast dat een studentenkorfbalvereniging mogelijkheden biedt om te blijven korfballen tijdens de studententijd, doen studenten bij een studentenkorfbalvereniging ook laagdrempelig commissie- en bestuurservaring op. Deze ervaring kan vaak bij de vereniging waar de student na het studeren gaat korfballen nuttig ingezet worden. Samen kunnen korfbalverenigingen en studentenkorfbalverenigingen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk studenten blijven genieten van korfbal.

Bron: KNKV

Het bestuur van Victum beraadt zich op dit moment over een aangepaste contributie hiervoor .

Korfbalzaken(TC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on print

Lees hier meer nieuws: