Menu

Nog enkele jury-leden gezocht voor schotklok !!

Home - Commissies - Scheidsrechter Commissie - Nog enkele jury-leden gezocht voor schotklok !!

Ons eerste team speelt komend zaalseizoen in de Overgangsklasse. Wil jij ook wel eens met je neus op het veld zitten en de spanning van dichtbij ervaren? Dan is de jurytafel echt iets voor jou. Als lid van de jury levert je een actieve bijdrage aan het in goede banen leiden van de wedstrijd en ben je aanspreekpunt voor de coaches en steun en toeverlaat voor de scheidsrechter.
 
De jury bestaat per wedstrijd uit drie personen: een voorzitter, een tijdwaarnemer en een schotklokbediener. Naast het bedienen van de schotklok en het bijhouden van de zuivere speeltijd, bestaat de taak van de jury uit het in goede banen leiden van de spelerswissels en time-outs. In totaal zijn er bij 7 thuiswedstrijden juryleden nodig. Ook in de voorbereiding op de zaalcompetitie wordt met schotklok gespeeld (2 keer thuis)
 
We hebben inmiddels 2 jury-voorzitters en 3 persoon die de overige taken kunnen doen. Maar we hebben graag nog tenminste 2 (liefst 3 personen) personen extra (waarvan tenminste één voorzitter) voor deze taken.
 
De tijdinvestering bestaat uit ongeveer 2 uur op een zaterdag dat het eerste thuis speelt, keer het aantal zaterdagen dat je inzetbaar bent (liefst tenminste 3 keer). De voorbereiding bestaat uit een overleg/oefenavond met het juryteam. De activiteiten zijn in de periode november t/m maart.
 
Juryvoorzitter kun je alleen worden door deelname aan een online cursus avond van het KNKV. Dit is niet verplicht, maar wel aanbevolen, voor de schotklokbedienaar en de tijd-waarnemer. Je kunt kiezen uit twee sessies (woensdag 26 oktober of donderdag 27 oktober) vanaf 19.00 uur. Wanneer jij aanwezig bent geweest wordt het certificaat tot juryvoorzitter in sportlink verwerkt en ontvang je de handleiding/cursusboek voor juryvoorzitter. Deelname aan de bijeenkomst kost € 5,00 (te declareren bij Victum). Je kunt je aanmelden via dit formulier.
 
Iedereen vanaf de B jeugd en ouder mag lid zijn van de jury. Ook ouders van leden !!
Hoe eerder we weten wie dit willen doen hoe beter, want dan kunnen we starten met het opleiden en oefenen.
 
Wacht niet met reageren:
 
Geef je snel op via korfbalzaken.senioren@victum.nl of stuur een appje naar Bas van der Doelen 06 1582 9450
of Bert van Veldhuizen 06 2196 6518.
 
Commissie Korfbal Zaken Victum: Bas van der Doelen
Jurytafel Victum: Bert van Veldhuizen