Menu

Spelregelavond B jeugd goed bezocht!

Home - Commissies - Scheidsrechter Commissie - Spelregelavond B jeugd goed bezocht!

Op woensdag 13 april was er dan eindelijk een spelregelavond voor de B jeugd van Victum onder begeleiding van Ton Sprangers (KNKV scheidsrechter en beoordelaar) en Bas namens de Commissie Korfbalzaken.  Vrijwel alle spelers waren aanwezig, een hele goede opkomst.
Tussen 19.00 en 20.30 uur was er een programma met een korte uitleg over het hoe en waarom van fluiten bij Victum en KNKV, een aantal specifieke spelsituaties en een introductie van het programma “Korfbalmasterz.nl”. Op deze website kan men zelf oefenen en daarna het spelregelbewijs halen. 
Het is de bedoeling dat elke B speler dat bewijs heeft voor het einde van dit seizoen. Noa uit de B2 is meteen aan de slag gegaan en had het certificaat voor het weekend al gehaald !! Supergoed gedaan. Een voorbeeld voor de rest 😉
Een aantal 2e jaars spelers van de B1 en B2 fluit dit seizoen al af en toe een wedstrijd. Na enkele keren begeleiding doen ze dit nu zelfstandig. Dat gaat al heel aardig. Erg knap. De overige spelers (die geen team trainen) worden vanaf volgend seizoen ingedeeld voor het fluiten van enkele wedstrijden van de E of F jeugd. Daarbij is zeker 2 keer begeleiding aanwezig en als men wil nog vaker. Op die manier wordt fluiten leuker en minder eng. 
 
Op de foto zie je hoe Yannick zijn tegenstander Wiebe verdedigt volgens de 4 regels van verdedigen, terwijl Ton Sprangers uitleg geeft aan de groep.