Menu

Routekaart competities KNKV

Hoewel we hopen op een snelle hervatting van het mooie korfballeven, weet niemand hoe het coronavirus zich zal ontwikkelen. Ondanks dat het kabinet aangaf dat we er rekening mee moeten houden dat de huidige maatregelen verlengd worden, geldt formeel nog steeds de periode van vier weken vanaf 13 oktober. Om verenigingen een perspectief te bieden betreffende de competitie, publiceert het KNKV de routekaart competitie. Hierin is uitgewerkt hoe vanaf 21 november de competities gespeeld zouden kunnen worden.

In de routekaart wordt per week aangegeven hoe het competitieschema eruit komt te zien in de diverse categorieën. Er is voor gekozen om de vijf belangrijkste categorieën op te nemen. Alle overige klassen zullen een afgeleide worden van deze opzet. Deze detailuitwerking wordt gecommuniceerd als er helderheid over het startmoment is.

Trainingsintensiteit
Qua trainingsintensiteit is er voor de jeugd geen knelpunt, aangezien die nu zonder beperkingen mogen trainen. Voor senioren is in ieder geval in 2020 een periode van minimaal tien dagen waarin met weerstand getraind kan worden voldoende omdat deze groep ook nu actief is, met enige beperking. Voor een mogelijke start in 2021 wordt advies van de Medische Commissie afgewacht.

Start in december en januari
Indien er in december gestart kan worden, is het mogelijk om op alle niveaus de normale competitie af te werken. Als er pas in januari gestart kan worden, dan zijn al snel afwijkende scenario’s nodig. Voor de Korfbal League zal dan in eerste instantie gespeeld worden in twee poules van zes. Voor de overige klassen geldt dat er vanaf januari een halve competitie zal worden gespeeld.

bron: KNKV

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on print

Lees hier meer nieuws

Scroll naar top