1 maakt het titelkandidaat lastig en gaat strijdend ten onder tegen ZKV 1

Wat een luxe voor mij, omdat het 5 de een raar programma heeft om mee te beginnen kon ik het eerste weer zien. Donderdag op onze zelfde trainingsavond, had ik een gevoel dat er iets te halen is tegen ZKV. Want hoewel zij op het veld boven aan staan, is de zaal toch een ander verhaal. Zeker met ons fanatiek publiek en als het vol is, geeft dat je ook een extra boost (toen ik zelf nog speelde had ik dat ook). Ik ging er lekker voor zitten tussen de jeugd in het supportersvak. Na het voorstellen van beide teams en de opkomst van 1 met de kangaroes, begonnen wij met Margot, Rianne, Niels, Teun (aanval), Tanja, Robin, Irwan en Jelle (verdediging), en namen brutaal door Margot (vrije bal) een 1-0 voorsprong. Even leek het of ZKV dacht, wat is dat nu, maar de gelijkmaker viel vlak daarop. Irwan (schot) en Robin (wegtrekbal) brachten ons op een 3-1 voorsprong. Het was van het begin af een spannend en gelijk opgaand duel, met kansen over en weer. ZKV scoorde de 3-2, maar Niels (schot) bracht het verschil weer op 2. Doordat wij gelijke tred hielden met ZKV bleef het spannend en door doelpunten van Irwan (vrije bal, 5-3), en Teun (doorloop 6-4) hielden wij de marge van 2. Toen vond ZKV het genoeg en gaf gas en zo werd het 6-6. wij bleven onverstoorbaar en na doelpunten van Margot (doorloop, 7-6), Robin (schot, 8-7) en Jelle (schot, 9-7) werd er weer een gaatje geslagen. Het werd 9-8, maar Rianne (schot) scoorde de 10-8. ZKV liet toen zien waar het toe in staat is en draaide de achterstand om in een 10-11 voorsprong. Teun (schot) en Jelle (stip) brachten ons in voor en zo leek het alsof wij gingen rusten met een voorsprong maar de 12-12 viel, en met nog 1 seconde te spelen kregen wij een vrije bal tegen die door de scheids werd goed gekeurd (12-13, en zo gingen wij de rust in met een achterstand en dat is geen schande tegen deze goede ploeg.

Na rust werd het snel 12-14, en kwam Jochem erin voor Jelle, maar ZKV sloeg een gaatje en liep uit naar 12-16. Daarna een mooi doelpunt van Niels (klein kansje) die na een schot van Rianne slim afrondde. ZKV kwam op toeren en liep uit naar 13-18. Maar Jochem (doorloop, 14-18) en Niels (klein kansje, 15-19) brachten het verschil op 4. Karen kwam erin voor Rianne, en wij wilden het publiek laten zien wat wij kunnen, maar ZKV denderde door en liep uit naar 15-23, waardoor de wedstrijd beslist was. Maar zoals het hoort houden wij niet van opgeven en gingen vol door en door doelpunten van Jelle (klein kansje) en Jochem (doorloop) werd het 17-23. Niels (schot, 18-24) gaf ons weer hoop, maar ZKV strafte dat direct af en liep uit naar 18-27, en zo leek zich net als op het veld een forse nederlaag te worden. Maar gesteund door ons fanatieke publiek vochten wij ons terug en door doelpunten van Niels en Jelle (alle schoten) werd het 21-27. Helaas was het slot akkoord toch voor ZKV waardoor het uiteindelijk 21-28 werd. Al met al een terechte nederlaag, maar het eerste heeft laten zien wat het in zijn mars heeft, en in deze zware poule, zie ik als toeschouwer toch mogelijkheden, en ik ben dan ook trots op het feit dat zij voor een volle zaal, hebben laten zien wat zij kunnen (maar dat wist ik al). En ik denk dan ook dat er zeker nog overwinningen gaan volgen, vandaag was ZKV helaas beter, maar zij zijn dan ook een titelkandidaat. Ik weet als insider wat jullie er allemaal voor over hebben, dus chapeau. Ook heb ik net als bij het tweede weer genoten, en ik was dan ook blij dat er toch veel jeugd kwam kijken, naast de gewone toeschouwers.