1ste verliest onnodig van de nummer voorlaatst Spirit 1

Vandaag was natuurlijk een feestelijke dag (start van het veertig jarig jubileum), maar voor mij een lange dag. Ook nu weer even in mijn gedachten terug naar 1995, toen ik vanuit Den Haag naar Houten vertrok, en direct lid werd. Ik kan mij nog zaalwedstrijden herinneren in sporthal de Spil, waar bij het eerste vier (soms nog minder, dat is nu gelukkig wel anders) toeschouwers waren. Dus na de wedstrijd van mijn eigen team (het vijfde) lekker met zijn allen in de kantine genieten van een maaltijd (top klaar gemaakt), met een drankje en lekker gezellig met elkaar kleppen. Daarna mij klaarmaken voor de wedstrijd van ons vlaggenschip. Wij begonnen met Robin, Tanja, Jochem, Irwan (aanval), Rianne, Margot, Niels en Teun (verdediging). Er stond veel op het spel, want donderdag gaf Bart aan dat dit een belangrijke wedstrijd is. Spirit nam brutaal een 0-2 voorsprong. Waarna zich van beide kanten een onrustige wedstrijd afspeelde. Jochem moest geblesseerd aan zijn knie uitvallen en daarvoor kwam Jelle erin. Nadat het spel enkele minuten had stil gelegen was het Spirit dat uitliep naar 1-4. Tanja (schot) scoorde de 2-4, maar Spirit scoorde mee. Niels (schot) bracht het verschil weer op twee (3-5), maar Spirit was zuiverder en liep uit naar 3-7. Teun en Niels (schot en stip), tilden de stand naar 5-7. Maar Spirit bleef ook gaan en scoorde ook nu weer tweemaal. Niels (stip) scoorde, maar wij konden het gaatje maar niet dichten. Maar gelukkig voor ons werd het na de 7-10, toch nog spannend met vlak voor rust doelpunten van Jelle en Irwan (beide met een shot) 8-10.

De tweede helft begonnen wij furieus, en dat weer beloont want door doelpunten van Rianne en Niels (beide met een schot) werd het gelijk en kon de wedstrijd weer alle kanten uit.  Spirit trok echter als eerste door en kwam weer op voorsprong. Nu was het Robin (schot), die de 11-11 scoorde. Daarna zetten wij door en dat werd beloont want door doelpunten van Niels, Rianne en Irwan (allen met een schot) werd het 14-11, en leek het of wij door denderden. Het werd 14-14, en door twee doelpunten van afstand door Margot werd 16-12. Karen kwam erin voor Robin, en Spirit scoorde de 16-13. Irwan (schot) maakte mooi de 17-13. Daarna weer terug wisselen zoals dat op dit niveau mag, en dat leek gunstig voor ons, maar werd werd wat nerveus en rommelig bij ons, en Spirit maakte daar gebruik van en kwam langszij. Niels scoorde van afstand de 18-17. Maar Spirit draaide dit om en kwam met 18-19 voor. Robin en Rianne (me een schot) brachten ons op 20-19, maar geheel onnodig gaven wij de wedstrijd in de laatste minuut alsnog uit handen, en zo werd onnodig verloren. Helaas hoort dit bij sport, uit huilen analyseren en scherp blijven trainen, dan komt het goed.