2de boekt zwaar bevochten overwinning op Wageningen 3

Afgelopen nacht slecht geslapen omdat ik vandaag het 2de eindelijk weer eens aan het werk kon zien (geintje), vorig seizoen was dit ook al een frivool spelend team en ik keek er naar uit, Maar ik zou 14.00 uur net niet redden omdat ik met 5 in Utrecht (bij Hebbes) moest spelen. Maar toen ik het Houten aankwam, was alles 20 minuten later begonnen vanwege het slechte weer. Wij begonnen met Bente, Irene, Micha, Mark (aanval), Dominique, Rianne, Harm en Jerry (verdediging). Zoal ik al aangaf was ik te laat om de eerste goal te zien, maar ik hoorde dat Bente (vrije bal, haar specialiteit) deze had gescoord. Wel zag ik Mark (doorloop) de 2-0 scoren. En hoewel Wageningen nog 0 punten had, bleek dat niet uit hun spel, want wij vergaten te scoren en zo werd het 2–2. Daarna een gelijk opgaande wedstrijd, want beide teams wilden niet voor elkaar onderdoen. Micha (schot) scoorde de 3-2, gevolgd door de 3-3. Harm (stip) bracht ons weer voor, maar ook nu toonde Wageningen veerkracht. Micha (wegtrekbal) dacht daar anders over en zo was net bij rust 5-4.

De 2de helft zouden wij het wel even maken, maar helaas werd het het 5-6. Ik moet toegeven het was geen lekker korfbalweer, en beide teams hadden daar last van. Rianne (vrije bal) scoorde de 6-6, en na weer een doelpunt van de tegenstander waren het Micha (schot) en Harm (schot) die de wedstrijd weer omdraaiden. Wageningen trok de stand resoluut gelijk, en nu was het Bente (schot) die scoorde. Het lukte maar niet om weg te lopen, en na de 9-9, leek het nu wel te lukken om los te komen, want door doelpunten van Rianne (schot en doorloop) werd het 11-9. Helaas viel bijna direct de 11-10 en kwam Karen voor Irene, en bleven wij in ons spel, helaas viel de gelijkmaker. Daarna kwam Nina voor Dominique, en veranderde er niet veel aan ons aanvalsplan. Rianne (doorloop) scoorde de 12-11, maar Wageningen beet zich stug vast en kwam weer langszij. Ondertussen zaten wij in de laatste minuut en vlak daarvoor was Jochem er voor Mark in gekomen en hij besliste met een schot de wedstrijd in ons voordeel. Al met al een verdiende overwinning van een sterk collectief wat moeilijk te kloppen is. Ik heb genoten, maar met mij nog vele anderen.