2de freewheelend naar winst na moeilijke eerste helft

Vandaag zou een lekker kort dagje Victum worden, maar het liep anders. Na met 5 te hebben gewonnen ( zie het verslag daarvan), en met wat mensen gepraat te hebben, besloot het dat het weer eens tijd werd om het 2de in actie te zien, want ik geniet altijd als ik hun zie spelen. Ik had aan Frits gevraagd of ik de opstelling mocht hebben, en toen ik op de tribune zat stond hij ineens naast mij met een briefje waar de basis 8 op stonden. Het was belangrijk dat er gewonnen wordt, want de 2de plaats is nog in zicht, aangezien KVZ en Wageningen tegen elkaar speelden. WIj begonnen met Bente, Karen, Harm, Mark (aanval), Margot, Irene, Micha en Jerry (verdediging) en op de bank zaten Nina en Jochem. De wedstrijd begon slordig van beide kanten, maar het was Bente (wegtrekbal) die de score opende. En het klinkt raar en de 2-0 hing in de lucht, maar ineens stond het 1-2. Irene (omdraaibal) bracht de stand op 2-2. Het 2de had het moeilijk met het spel, omdat bij de begin opstelling Woudenberg wachtte welk vak ging aanvallen en verdedigen. Woudenberg scoorde de 2-3. Maar Harm (wegtrekbal) en Margot (doorloop) draaiden de achterstand om in een 4-3 voorsprong. Woudenberg bleef in de wedstrijd, maar na de 4-4 was het karen (schot) die ons weer voor brachten. Wij bleven drukken, maar het was Woudenberg dat beter met de kansen om sprong, en zo stond het 5-6. Dat was het sein om wakker te worden bij ons, en ja hoor door doelpunten van Bente (vrije bal), Mark (klein kansje via afvallende bal) en Micha (stip) werd het 9-6. En dan verwacht je dat de 10de gaat vallen, helaas gebeurde dat het niet en werd het 9-8. Ook nu weer herpakten wij ons en door doelpunten van Harm (wegtrekbal) en Micha (schot en doorloop) werd het 12-8. Dat vlak voor het rustsignaal de 12-9 viel deed er niet zo veel toe, maar jammer was het wel.

De 2de helft (ik weet niet van Frits in de rust heeft gezegd), gingen wij vol erin en door doelpunten van Mark, Irene, Micha, Mark, en Harm (allen met een schot) werd het 17-9 en was het gat geslagen. Woudenberg probeerde het wel maar het lukte niet erg. Margot benutte mooi een vrije bal, gevolgd door een doelpuntje van Woudenberg (18-10). Woudenberg wilde doortrekken maar wij sloegen hard terug, want nu waren het Harm, Bente (beide met een schot), Irene (doorloop), Micha en Karen (beide met een schot) brachten de stand op 23-10. Daarna even wat concentratieverlies en dat benutte de tegenstander direct (23-12). Daarna waren het Margot (schot) en Bente (klein kansje) die met een typische Bente doelpunt de stand op 25 -12 brachten. Ook nu was het Woudenberg dat tussendoor 2 doelpuntjes meepikte. Maar nu was het Jerry (doorloop) die de 26-14 scoorde. Na de 26-15, was het Harm die een dieptebal mooi afrondde. Daarna kwam Nina erin voor Irene en gingen wij op jacht naar de 30. Jerry (doorloop en Nina (schot) brachten de stand op 29-15. en de spanning steeg (ook bij mij), want zou hij vallen er waren nog 5 minuten te spelen, en het moest lukken, maar je weet dat als je op jacht gaat, dat het spel onbewust gehaast wordt. Goed ik zal u niet in spanning houden, het was mark die met een schot de 30-15 scoorde en daarna een koprol maakte (koddig om te zien), wat met groot enthousiasme door het publiek met applaus werd ontvangen. Al met al een verdiende winst voor dit o zo leuke en enthousiaste team. Na afloop hoorde ik dat Wageningen verloren had, dus staan wij nu 2de op basis van een beter onderling resultaat. Misschien moet ik dit niet zeggen maar ik heb zeker dit seizoen (vorig seizoen ook al) een zwak voor 2, vanwege het feit dat als ik hun in actie zie, de saamhorigheid ervan af spat. Was jij er niet stom, zeker een keer gaan kijken als zij spelen, dan geniet je ervan net zoals ik en de vele toeschouwers vandaag deden.