2de laat zien waar het toe in staat is, en wint verdiend van Roda 2

Vandaag had ik wederom een vrij weekend, en kon ik weer het 2de in actie zien. Vorig week toonde ik mij kritisch en verwachtte ik dat het 2de wilde laten zien dat ik ongelijk had. Het was lekker weer, en het zonnetje deed zijn werk. Ik had mij lekker in de hoek geinstalleerd en kon mij focussen op de wedstrijd. Van de coach (Harm) kreeg ik vooraf de namen van de 8 spelers die zouden beginnen, en dat waren, Dominique, Bente, Mark, Micha (aanval), Sarah, Karen, Jelle en Thijm (verdediging). De start van ons was furieus en binnen de minuut was het Bente die van achter de korf de 1-0 scoorde. Roda werd daarna compleet overdonderd, maar de doelpunten bleven uit. Roda herstelde zich en draaide de achterstand om in een 1-3 voorsprong. Maar wij raakten niet in paniek en bleven kalm, en ja hoor Bente (soort van doorloop), maakte dit geroutineerd en slim af na een schot van Mark.  En vlak daarop was het Mark (wegtrekbal) zelf die de stand gelijk trok. Vlak daarop een klein drama Thijm raakte geblesseerd en moest vervangen worden door Jerry. Even waren wij van slag maar wij herpakten ons. En het was Jelle (met 2 schoten) die ons op een 5-3 voorsprong bracht. Langzamerhand zag je dat wij de overhand kregen maar Roda gaf zich niet zomaar gewonnen. Bente scoorde na slim doorlopen uit een klein kansje de 6-3, en pal daarop waren het Mark (stip) en Jerry (schot) die de stand naar 8-3 tilden. Helaas gebeurde er weer een ongelukje waarbij Dominique en Bente op elkaar klapten en het spel weer 5 minuten stil lag. Gelukkig liep het nu wel goed af en kon iedereen weer verder (een dame van Roda was ook geraakt). Roda scoorde de 8-4. En ja hoor onze “oude” rot, Bente (schot) scoorde de 9-4. Roda bleef het welk proberen, maar het was Mark (stip) die de 10-4 scoorde. Vlak daarop een goed opgezette aanval van Roda en zo werd het 10-5. Beide ploegen wilden voor de rust nog wel even scoren, en ik moet zeggen Roda had wel pech in de afwerking. en het was dan ook Jelle (klein kansje) die na een schot van Jerry  de ruststand op 11-5 bepaalde.

Roda begon fel aan de 2de helft, en leek dit te gaan uitdrukken in doelpunten, maar het was Mark (doorloop) die scoorde. De wedstrijd ontspon zich in een gelijk opgaand duel na rust, maar na de 12-5 was het Roda dat scoorde. Karen (schot) scoorde de 13-6, en er veranderde niet veel aan het spel van beide teams, die elkaar nu geen stroombreed wilden toegeven. Bente kreeg een andere tegenstandster (zij was de 1ste helft haast niet af te stoppen), maar daar raakte zij niet van onder de indruk. Na de 13-7 was het Mark die zijn 3de stip benutte (14-7).  Daarna ging het bij ons even wat minder en daar profiteerde Roda goed van en zij kwamen terug tot 14-10. Maar wij herpakten ons weer en Micha (schot) scoorde op het juiste moment, het antwoord volgde echter meteen (15-11). fe slotfase brak aan en Roda gaf gas, maar Sarah (schot) scoorde de 16-11. Het volgende doelpunt voor ons hing in de lucht, maar hij viel aan de andere kant. Ja en wat is er mooier om het slotakkoord te hebben, want ja u raad het al Mark (schot) scoorde de 17-12. Al met al een verdiende overwinning van een team dat heeft laten zien, (wat ik vorige week al schreef) wat zij kunnen, en dit is een mooie opsteker voor de zaalcompetitie. Ik vond wel dat er weinig publiek was na vorige week. Ik raad een ieder aan om in de zaal te gaan kijken, want als speler kan je hier veel van leren, maar ook als toeschouwer, want dan kun je genieten van deze ploeg.