2de sluit zaalseizoen af met wervelende show en verpletterd Regio ’72 2

Vanmorgen even met de trein naar Zoetermeer (even naar mijn moeder), en daarna weer terug naar ons knusse Houten. Rustig zitten en voorbereiden op het 5de. Toen dacht ik het 2de speelt eerder dan ons, spullen inpakken en naar het veld. Mijzelf geinstalleerd in het supportersvak met de opstelling die ik van Frits had gekregen. Wij begonnen met Irene, Margot, Jochem, Jerry (aanval), Bente, Karen, Mark en Micha (verdediging). Zoals het hoort bij thuiswedstrijden namen wij direct het initiatief, en het was Jerry (schot) die de score opende, maar het antwoord volgde direct want Regio ’72 wilde laten zien wat zij konden. Maar dat wilden wij ook, en door doelpunten van Mark, Karen (beide met een schot) en Jerry met een pirouette vanachter de korf werd het 4-1. Regio ’72 zette aan, maar het was Margot die met een schot vanachter de korf de 5-1 scoorde, gevolgd door het uitgestelde doelpunt van Regio ’72. Terwijl de tegenstander nog even genoot, was het Mark die een dieptebal mooi afrondde. Jerry en Jochem (schot en stip) brachten de stand op 8-2. Daarna hoorde ik 1 van Frits beroemde kreten “hee wat is tie lekker man” en Mark schrok daar zo van dat hij eerst met een wegtrekbal en daarna met een schot voor 10-2 zorgde. Regio ’72 snoepte een puntje mee, maar Jochem (stip) scoorde de 11-3. Daarna volgde een periode dat Regio ’72, uit zijn schulp kroop en gelijke tred hield en mee scoorde. Dat bleek wel want Bente (met een mooi gracieus schot) scoorde de 12-4. Na de 12-5, volgde Jochem (schot) en wederom Bente (een nog mooier schot, van bijna dezelfde plek) voor de 14-5 voorsprong. En hoewel Regio ’72 scoorde, was het Jochem (schot) die dat voor ons deed. Regio ’72 bleef gaatjes zoeken, en vond er 1. Maar Mark en Bente (beide met schot vanachter de korf) bepaalden de ruststand op 17-7, na een 1ste helft die in een hoog tempo werd gespeeld.

In de rust dacht ik even dat hoge tempo volhouden gaat moeilijk worden, maar daar had ik mij in vergist, want de machine draaide gewoon op volle toeren door. Want na een weer schitterend opgezette aanval was het Jerry (wegtrekbal) die scoorde. Jochem met een doorloop van de zijkant bracht de stand op 19-7 gevolgd door een doelpunt van Mark (schot). Dan denken jullie waar is de tegenstander en deed die wel mee, ja hoor zij scoorden de 20-8. Maar Irene en Jerry (beide met een schot) sloegen terug. Regio ’72 scoorde nog een keer. Maar toen vonden wij het genoeg en waren het Micha, Margot (beide met een schot), Jerry (doorloop met 1 hand) en Micha (klein kansje) de stand op 26-9 brachten. Daarna volgde weer een dieptebal op Mark die hij simpel afrondde. Regio ’72 bleef de korf zoeken, maar het lukte niet echt, en het was Jerry (schot) die scoorde. Daarna volgden publiekswissels en kwamen Nina, Sarah (Irene en Margot), Niek en Teun (voor Mark en Micha) erin en die draaiden moeiteloos mee, want Sarah (schot) scoorde mooi. Karen (schot) scoorde mooi de 30-9. Dan denk je, het gaat zijn tol eisen, maar nee hoor de trein denderde gewoon door, want Niek (doorloop) en Jochem (wegtrekbal en schot) brachten de stand op 33-9. Daarna volgde nog wat spannende minuten en het was Bente die dacht, ja lekker die mannen die veel scoren, dat kan ik ook, en dat zij dan ook want met 2 wederom schitterende in stijl gescoorde schoten werd het 35-9. Het was wederom een duel waar ik ontzettend van genoten heb, en ook het team weer met en voor elkaar genoot van elkaar en het spel, en waarin de tegenstander in de 2de helft maar 2 keer scoorde). Wat ik alleen jammer vond is, dat toen ik opzij de tribune afkeek er zo weinig toeschouwers waren en dat vond ik echt jammer, want bij 1 liep het wel vol en dat is wat dit team niet verdiend. Wat is er nou mooier om voor de huldigingswedstrijd van 1 in de stemming te komen met het 2de, want zij verdienen die waardering zeker. Als ik een cijfer mag geven krijgen jullie als team een 10+. geniet nu even van de rust, en dan weer knallen op het veld.