3de pakt verdiend punt tegen OVVO/De Kroon 4

Maandagavond voor de training van het 5de, vroeg Danny of ik zaterdag bij 3 wilde komen kijken, en ja dat wilde ik natuurlijk wel, ik heb het wel vaker gezegd, het is echt leuk spel en staat garant voor veel spektakel. Maar goed vandaag beloofde een lastige wedstrijd te worden, want op het veld was er gewonnen en verloren, en zitten beide ploegen dicht bij elkaar. Dus ja ik was best wel een beetje gespannen hoe onze jonge honden (met de paar oudjes, nou ja oudjes) het zouden doen. Voor een volle tribune beloofde het een spektakel te worden, en ook op de tribune kon je de spanning ruiken. Wij begonnen met Simone, Nadine, Albert Jan, Danny (aanval), Thessa, Sanne, Tommy en Noel (verdediging). Beide ploegen kennen elkaar door, dus klapten er beide direct vol op, maar bij ons haperde de motor, en OVVO kwam op 0-2. Na 8 minuten en een rommelig begin was het Tommy (schot) die de 1-2 scoorde. Daarna leek het of wij verlamd waren want ons spel zakte tot een bedenkelijk niveau, en OVVO profiteerde daar goed van en liep uit naar 1-6. Thessa (schot) scoorde de 2-6, maar het antwoord volgde direct. Even leek het of wij ons herstelden en waren het Simone en Sanne (beide met een schot) die de stand op 4-7 brachten. Wij gingen op jacht naar meer, maar OVVO scoorde de 4-8. Daarna kwam Robert voor Danny, en was het Albert Jan (schot) die de 5-8 scoorde, maar OVVO had het laatste woord.

De 2de helft begon met de wetenschap dat er iets moest veranderen, omdat het voor rust niet best was van onze kant. Rianne en Danny (voor Simone en Robert) kwamen er in, en wij wilden aan ons trouwe publiek laten zien, wat wij konden, en hoewel OVVO de 5-10 scoorde, zag je toch dat er iets veranderde in ons spel. Na de 5-10 trokken wij het initiatief naar ons toe, met fel en agressief spel waren het Noel (schot met 1 hand), Albert Jan (stip), Rianne (doorloop) en Tommy (schot en doorloop) die ons op gelijke hoogte brachten met OVVO, natuurlijk wilden wij doordrukken maar zo iets kost kracht. Met nog 15 minuten spelen begon het schaakspel, en gingen beide teams voor de winst, en ik kan je vertellen het werd een echte triller waarbij iedereen op het puntje van zijn stoel zat. OVVO begon eerst en scoorde de 10-11, maar binnen de minuut was het Albert Jan (klein kansje) die de gelijkmaker scoorde. OVVO scoorde weer, maar Thessa (schot) bracht de stand op 12-12. Daarna kwam Eva (voor Nadine) erin. en toen scoorde Albert Jan  (stip) de 13-12, en stonden wij voor het voor. Het werd weer gelijk, maar beide ploegen zorgden voor zo een spektakel dat er aan beide kanten fouten werden gemaakt, waardoor het spannend bleef. Noel (schot) scoorde de 14-13. OVVO kwam weer langszij, maar het was Albert Jan (schot) die de 15-14 scoorde. Maar het lukte niet om een gaatje te slaan, en na de 15-15 was het Noel (schot) die de 16-15 scoorde, kregen wij ongelukkig een stip tegen. Met nog 2 minuten te spelen scoorde Eva (doorloop) de 17-16 en leek het alsof de buit binnen was, maar OVVO scoorde in de laatste minuut nog de gelijkmaker. En hoewel ik even wat teleurstelling zag bij sommige spelers mogen jullie best trots zijn op dit resultaat, na een niet zo goede eerste helft een super 2de helft, waarin jullie weer eens (zoals wel vaker dit seizoen) hebben laten zien dat plezier, teamspirit en vechtlust het verschil kunnen maken. Dus hoop ik dat jullie net zoals ik trots ben op dit gelijkspel, want wat ik zonet schreef kwam vandaag in alles tot uiting. Blijf zo door gaan en weet je je kan het niet altijd met elkaar eens zijn, maar het is een teamsport en jullie hebben promotie gemaakt voor korfbal met deze wedstrijd samen met de tegenstander natuurlijk want er zijn 2 teams voor zo een wedstrijd nodig.