3de sluit 1ste helft veldseizoen in stijl af en wint verdiend van OVVO/De kroon 4

Vandaag de laatste veldwedstrijd van het 3de, en ja ook nu wilde ik er weer bij zijn, want de 2 wedstrijden die ik had gezien waren beide gewonnen (1 wedstrijd kon ik niet en die verloren zij prompt). En ik wil niet ijdel zijn, maar als ik erbij was hebben zij nog  niet verloren, dus toen ik vorige week werd gevraagd of ik kwam kijken, zij ik natuurlijk direct ja, want het is een genot om deze ploeg te zien spelen, vol jeugdig elan en heel leergierig onder de bezielende leiding van Jochem En Peter (die was er niet bij). Ik kon dus lekker blijven zitten, maar had ondertussen wel tintelende vingers. Maar goed het gaat niet om mij maar om het team. De opstelling was Rianne, Nadine, Danny, Albert Jan (aanval), Eva, Thessa, Robert en Noel (verdediging). Uit nog met 1 punt verschil verloren, dus moest er gewonnen worden omdat de ploegen in deze poule elkaar niet veel ontlopen. En ja hoor Danny (schot van achter de korf) opende de score en de wedstrijd. Maar het antwoord van OVVO kwam direct. Beide ploegen wilden direct de toon zetten, maar Noel en Thessa (beide met een schot) brachten de stand op 3-1. OVVO was niet echt minder maar wij speelden met meer elan, en na de 3-2 was het Albert Jan (schot) die de 4-2 scoorde. wat toen volgde lag in de lijn van het spel, en het wat oudere OVVO zette de achterstand om in een 4-5 voorsprong. Dan denk je het 3de is een jong team, en kan daar niet mee omgaan, dan heb je het mis want het antwoord volgde direct en nu waren het Albert Jan (wegtrekbal) en Robert (schot) die ons weer op een voorsprong bracht. OVVO trok de stand weer gelijk, maar ook nu zag je weer wat een plezier en een vechtlust er in 3 zit, want nu waren het Danny (schot) en Albert jan (wegtrekbal) die er voor zorgden dat wij met 2 punten voorsprong gingen rusten.

De 2de helft begonnen wij furieus, en door scores van Noel (schot) en Robert (schot van achter de korf) kwamen wij 4 punten voor, en begon  ik de geloven dat wij de wedstrijd over de streep gingen trekken. Maar ja zoals ik in het verleden wel vaker schreef (en als speler in een ver verleden zelf meemaakte) kan er nog van alles gebeuren. Willem-Jan (voor Noel) en Sanne (voor Eva) kwamen erin en wilden wij consolideren, maar OVVO was nog niet geslagen en kwam op 10-8. Dat vonden wij meer dan  genoeg en wij trokken het spel weer naar ons toe, en het waren Sanne en Robert (beide met een schot) die de stand op 12-8 brachten.  Daarna kwam Eva (voor Nadine) er weer in, maar nu in het andere vak, en gingen wij op jacht naar onze 3de winst. Albert Jan (wegtrekbal) en Danny (schot) brachten het verschil op 6, en ik zei tegen Simone (die in de zaal weer gaat spelen, na haar blessure), dat is gelopen, maar zij vertelde dat de vorige keer tegen OVVO het 3de 5 punten voor stond en toch verloor. Toen ging ik toch twijfelen, OVVO scoorde de 14-9. Maar uit het niets scoorde Thessa (schot) de 15-9, en leek het toch te gaan gebeuren. Maar wij hadden buiten de tegenstander gerekend, en bam zo stond het ineens 15-11. OVVO leek er weer in te gaan geloven, maar het was Robert (schot) die de 16-11 scoorde. Maar toch zag je het bij ons een beetje slordig worden. En na de 16-112 leek er met nog 6 minuten te spelen niets aan de hand, maar toen even concentratie verlies en door 2 onnodige stippen werd het weer spannend (16-14). Wat toen volgde was voor alle toeschouwers echt een triller. Wij kregen een stip (en ik durfde niet te kijken), maar gelukkig werd deze door Willem-Jan benut. Daarna gingen beide teams vol voor de winst. En na de 17-15 was het Danny die met een schot de wedstrijd de wedstrijd besliste en zo werd er verdiend  gewonnen. Komende week heeft 3 direct al een oefenwedstrijd en die is om 16.30 uur tegen De Danaiden uit Leiden (daar speelde ik vroeger toen ik nog in Den Haag woonde vaak tegen), en ik raad jullie aan om eens te gaan kijken, want deze ploeg verdiend het om aangemoedigd te worden, want het spel in lekker onbevangen, en met elkaar zie ik dit team in de zaal nog grootse dingen doen.