3de wint verdiend in slotfase van Spirit 3

Vandaag was de 2de thuiswedstrijd van het 3de, uit heeft men 2 maal met 1 doelpunt verschil verloren, en het klinkt misschien arrogant, maar thuis met mij op de bank hebben zij nog niet verloren (ha,ha). Maar goed ik heb al vaker gezegd, het blijft sport, en hoewel de tegenstander nog 0 punten had, zegt dat niets. Elke wedstrijd voor het jonge 3de is een uitdaging om te laten zien wat zij kunnen en hoever zij kunnen gaan om de top te bereiken. Maar goed het gaat om de wedstrijd, vandaag thuis tegen het nog puntloze Spirit, en ja het beloofde geen makkelijke wedstrijd te worden. wij begonnen met Eva, Rianne, Danny, Albert-Jan (aanval), Sanne, Thessa, Noel en Robert (verdediging). De scheids floot in en ja na wat aftasten was het Albert-Jan, die na een schitterend uitgespeelde aanval de 1-0 scoorde met een schot. Spirit bleef ook gaan en trok de stand gelijk. Daarna bracht Sanne (schot, van achter de korf) de stand op 2-1. Maar Spirit bleef gaan en rook zijn kans, en draaide de wedstrijd om, en liep uit naar een 2-4 voorsprong.  Natuurlijk denk je dan, dat een jonge ploeg in paniek raakt, maar dat was niet zo, men bleef koel en berekenend maar ook wat gehaast spelen. En nadat Robert met een hoog schot de 3-4 scoorde, maar Spirit scoorde mee (3-5). Dan denk je de tegenstander trekt door, maar goed verdedigen aan onze kant loonde. Danny (omdraaibal), Albert-Jan (stip) en Noel (wegtrekbal van achter de korf en een Schot), brachten de stand na een tussensprint op een 7-5 voorsprong. Weliswaar nogal broos maar 2 punten verschil zijn 2 punten. Spirit scoorde de 7-6, maar Albert-Jan (doorloop met 1 hand) en Robert (schot) na een assist van Noel maakte een schitterend opgezette aanval af, en bepaalde de ruststand op een 9-6 voorsprong.

De 2de helft begonnen wij met de wetenschap dat wij een marge hadden van 3 doelpunten en dat wij dit verder moesten uitbouwen. Kyra kwam erin voor Rianne en wij gingen door, echter het was Spirit dat een levens grote kans kreeg, die net mis ging. In de tegenaanval was het Noel (wegtrekbal) die de 10-6 scoorde. Albert-Jan (schot) scoorde de 11-6. En toen kreeg ik eindelijk mijn quote van de coach (als jullie nog niet weten wie dat is, dat is Jochem). Nu denken jullie wat is die quote, precies weet ik hem niet meer (dat is de leeftijd he), maar er kwam een vraag van hoe lang is het nog, het antwoord was. “ik ben vergeten de tijd aan te zetten omdat ik zo met de wedstrijd en spanning bezig ben (ik vond dit wel een leuke quote omdat ik Jochem al heel lang ken). Maar goed daarna volgde een periode waarin het bij ons wat slordig werd, en daar profiteerde Spirit slim van. Het werd 11-7, gevolgd door de 12-7 van Robert (schot). Maar Spirit bleef in het spoor en scoorde de 12-8. Je zag dat bij ons het wat minder werd, en daar profiteerde de tegenstander goed van. Want hoewel Danny (schot uit de draai) de 13-8 scoorde, bleef Spirit erin geloven en zo werd het 13-10. Dat was wel even schikken, dus tandje erbij en het was Noel (schot) die de 14-10 scoorde. Maarten kwam erin voor Robert.  Daarna kwam Spirit terug tot 14-12, maar was het Noel (schot) die de wedstrijd op slot gooide, en deze slag kwam Spirit niet meer te boven. Al met al heb ik samen met de toeschouwers wederom een fris en dartel spelend 3de zien spelen. En ik moet bekennen dat aan het begin van het seizoen dacht, gaan die het wel redden in de 3de klasse? En zo zie je maar, ik zat er naast (kan ook weleens gebeuren), want met 2 nederlagen met 1 punt verschil en 2 overwinningen gaan zij, zoals met weleens zegt voor het rechter rijtje. En schaam je als je dit team nog niet hebt gezien,want met het oog op de zaal gaat dat vuurwerk worden. Ik ben zeker een fan geworden, nu jullie nog.