4de boekt belangrijke winst in lastige wedstrijd tegen Animo 3

Heey denken jullie geen verslag van 5, nu dat klopt onze wedstrijd is verplaatst (naar maandag 3 juni 20.00 uur), dus noteer deze datum alvast. Maar goed het gaat niet om 5 , maar om 4. Het hele seizoen hoor je niet veel van dit team, wat toch maar on de zaal promotie naar de 3de klasse veilig stelde. Vorig jaar (toen waren zij 3) kon ik veel wedstrijden zien, dit seizoen helaas niet zoveel als ik wilde. Maar vandaag deed de kans zich toch voor, weliswaar om 10.00 uur, maar goed, je moet er wat voor hebben. Ik ging er eens lekker voor zitten, en wat bleek er waren toch best veel toeschouwers. Wij begonnen met Bianca, Megan, Robin, Sjoerd (aanval), Sarah, Hananja, Willem-Jan en Sander (verdediging) en op de bank zaten Renske en Maarten. Zoals ik het 4de ken, begonnen zij ook direct in een hoog tempo aan de wedstrijd, maar het was Animo dat zuiverder schoot en een 0-4 voorsprong nam. Even dat ik, o jee als dat maar goed was, maar ik had direct het gevoel al dit komt wel goed, want dit is een karaktervol team, met vechtlust en slimheid in elke speler (ster). En ha hoor Robin (wegtrekbal), Sjoerd en Willem-Jan (beide met een schot) brachten de stand op 3-4. En het was een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen. Maar doordat het bij ons wat rommelig werd, benutte Animo dit goed, en werd het 3-5. Sjoerd (schot) scoorde de 4-5, maar het antwoord volgde direct (4-6). Daarna een time out om even alles weer op de rit te zetten. En dat werkte want door doelpunten van Willem-Jan (schot, en een dwarrelschot van achter de korf) werd het gelijk. En gingen wij op jacht naar meer, maar Animo dacht daar anders over en liep uit naar 6-8. Inmiddels zaten wij in de slotfase van de 1ste helft. En wij voerder het tempo weer op, ne dat werd beloont, want door doelpunten van Sander (2 x schot) werd het weer gelijk. En vlak voor rust werden wij beloont, want het was Sjoerd (stip) die de ruststand op bepaalde met een voorsprong voor ons.

De 2de helft beloofde dus zeer spannend te worden, omdat Animo zich niet gek liet maken. Maar bij ons leek het wel alsof wij verlamd waren, want het liep niet echt, met vaak plaats fouten. Maar goed Animo deed dat ook, dus in dat opzicht was de stand gelijk. Ik heb wel vaker verteld, dat 2 zaken belangrijk zijn bij scoren, en dat is rusten met een voorsprong, en direct na rust scoren. En ja, u raad het al het was Sjoerd (schot) die de 10-8 scoorde. Echter Animo was ook scherp en scoorde meer (10-9). Daar schrokken wij wel van en het team werd verhoogd, en wij beloonden onszelf, want door doelpunten van Sander (schot) en Robin (hij miste een doorloop, maar ving zijn eigen bal en legde deze er alsnog in, en dat is een knap staaltje van blijven doorgaan). Het gat was er, en dan denk je dit spelen wij rustig uit. Maar nee er traden irritaties op en het tempo ging omlaag, en daardoor kwam Animo weer in de wedstrijd (12-11). Maar zoals ik al eerder aangaf, is dit een team wat niet gauw in paniek raakt (ik zat wel langs de kant van oef, als dat maar goed gaat, en dat terwijl ik toch al 50 jaar korfbalervaring heb.). Dat bleek ook wel, het tempo werd weer opgeschroefd en door doelpunten van Sarah en Megan (beide met een schot), werd het verschil weer 3. Animo scoorde de 14-12. en toen leek het of Animo zou doordrukken met een paar goede kansen, maar Sarah (schot) scoorde de 15-12, bij na direct gevolgd door de 15-13. Maar in tegenstelling tot eerder in de wedstrijd scoorden wij nu wel mee, en het was Sjoerd (wegtrekbal) die de 16-13 scoorde, en het leek er op of het volgend doelpunt van ons zou zijn, maar helaas het werd 16-14, en zo bleef het spannend, wat je ook bij het aanwezige publiek merkte. Maar plots was daar die koele Sarah (schot) die de wedstrijd op slot gooide, en in de resterende minuten hielden wij het dicht en daardoor bleven de punten in Houten. Ik heb wederom een leuk korfballend team gezien, wat hard voor en met elkaar korfbalt (ik vermaak mij altijd wel als ik bij het 4de kijk), en elkaar goed aanvoelt. Het 4de heeft nog 1 thuis wedstrijd dit seizoen en ik raad u allen aan om eens te gaan kijken, en zeker de jeugd, want jullie kunnen veel van dit team leren.