4de wint na een de cruciale wedstrijd tegen Unitas/Perspectief 4

Net terug uit Utrecht (waar het 5de moest spelen), had ik het geluk om toch nog het 4de in actie te zien, tegen naaste concurrent Unitas, voor promotie naar de 3de klasse. Voor wie het 4de nog niet heeft zien spelen, dit is team met veel routine en oud topspelers, maar de laatste weken zat er de klad in, en werd er vaak onnodig verloren. Maar vandaag kon het gebeuren, bij winst was de 2de plaats en promotie binnen. Wij begonnen met Bianca, Megan, Sjoerd, Maarten (aanval), Renske, Sarah, Sander en Willem-Jan (verdediging), en beide ploegen waren direct scherp, maar door doelpunten van Bianca en Maarten (beide met een schot), werd het 2-0, en wilden wijn doordrukken naar meer doelpunten, helaas viel de 2-1 wat ongelukkig, maar Willem-Jan (schot) scoorde de 3-1, direct gevolgd door de 3-2. Daarna bleven beide teams aan elkaar gewaagd,en het was Sjoerd, die na een schot schitterend de 4-2 scoorde. Willem-Jan (schot) bracht het verschil op 3. Unitas bleef kalm en loeren op kansen, en ja hoor het werd 5-3. Sjoerd (stip) scoorde de 6-3. Unitas bleef alert en snoepte zijn puntje mee. Dat was het sein om het tempo op te voeren, en door doelpunten van Sander, Sarah en Maarten (allen met een schot), werd het 9-4. Maar dat kost kracht en daar profiteerde Unitas goed van,en het werd 9-6. Maar goed een team als het 4de heeft zoveel ervaring dat men daar niet van onder de indruk raakt. En dat bleek ook wel, want Willem-Jan, Sjoerd (beide met een schot) en Bianca (doorloop) werd het verschil 6. Helaas scoorde Unitas nog de 12-7.

De pauze bleek niet goed te wezen, want het was Unitas dat 2 maal scoorde. Wij schrokken wakker, en door doelpunten van Megan en Willem-Jan (beide met een schot), werd het 14-9.  Robert kwam erin voor Willem-Jan en wij hielden het iniatief. Unitas had geen kans in deze periode, en men mocht dan ook mee scoren (14-10). Bianca (doorloop) scoorde de 15-10. Maar je zag toch wat slordigheidjes op treden (15-12). Dan wat scherpe woorden van Patrick, en dat werkte want door doelpunten van Sarah, Megan, Sjoerd (allen met een schot) en wederom Sarah (schot na een genomen vrije bal)), werd het 19-12 en leek de wedstrijd op slot. Sander ging eruit en daar kwam Willem-Jan voor in de plaats. Maar de gemakzucht kroop erin en het werd slordig, en dat gaf Unitas geloof, en zo werd het 19-17. Daar schrokken wij toch wel van, en het was Megan (schot) die de belangrijke 2017 scoorde, wij hielden de druk er nu wel op, en het was Sjoerd (stip) die de belangrijke 21-17 scoorde. Unitas wist in onze verdediging nog maar 1 gaatje te vinden. en het was Sarah die de wedstrijd definitief besliste met een schot. Al met al een degelijk seizoen van 4, en ik als cijfertjes man, zag ook wel dat het de laatste weken moeizaam ging, maar uiteindelijk zijn de spelers die het doen.En dat deden zij. Ik vond het weer een typische 4de wedstrijd met veel strijd, inzet en elkaar op pep momenten naar elkaar. en zat wederom het puntje van mijn stoel.  Chapeau 4, en nu het veld nog.