5 de begint zaalcompetitie met verlies in oefenwedstrijd tegen Atlantis 4

Vanmorgen werd ik wakker, en dacht ik dat wordt een lang dagje, want om 13.00 (over dit getal zo wat meer) uur werd ik verwacht bij de A 1. En zoals jullie in mijn andere verslagen gelezen hebben, behoorlijk vermoeiend voor iemand van 60 (ha, ha, maar zo voel ik mij niet hoor).  Een andere leuke bijkomstigheid is dat dit mijn 1300 ste wedstrijd als coach is (dit bereikte ik bij Hou Stand, Phoenix en natuurlijk Victum). Maar goed feitjes zijn leuk maar het gaat om het team. Nadat wij elkaar gemist hadden (6 weken, Tessa, Ilonka, Pauline ,Fabian en Irwan had ik op het kamp gezien) en 1 training mochten wij een wedstrijd spelen om te wennen aan de zaal. Wij begonnen met Ilonka, Pauline, Jeffrey, Tobias (aanval), Tessa, Lara, Fabian, Pascal (verdediging). De wedstrijd was koud begonnen of het stond 0-1. Maar Jeffrey (schot) scoorde de 1-1. Atlantis liep uit naar 1-3, maar Ilonka (schot) scoorde mee. Het bleef een gelijk opgaande strijd maar het was Atlantis dat scoorde (2-4). Pascal (schot) scoorde mooi de 3-4. Maar daarna ging het bij ons mis, veel plaatsfouten en niet scherp verdedigen koste ons een paar doelpunten (3-7). Daarna volgde herstel en waren het Tessa (schot) en Fabian (stip) die het verschil op 2 brachten. Maar Atlantis sloeg direct terug (5-9). Fabian benutte weer een stip, maar nu sloeg Atlantis harder terug en werd de ruststand bepaald op 6-12.

De 2 de helft begon met een wissel, Emma kwam erin voor Lara, en dit werd gevolgd door de 7-12 van Pascal (schot). Atlantis had blijkbaar ook een goed gesprek gehad in de rust want het stond ineens 7-16, en het leek erop dat het grote nederlaag zou worden. Maar zoals wel vaker bij ons, komt dan de vechtlust weer boven drijven, en door doelpunten van Pascal (doorloop) en Tobias (schot) werd het 9-16. Daarna volgde de 2 de wissel en nu was het Aetze die erin kwam voor Pascal. Atlantis scoorde mee, maar Aetze (schot) bracht de 10-17 op het scorebord. Wij leken door te gaan zetten in onze jacht op doelpunten maar Atlantis scoorde slim. Na de 10-18, was het Ilonka (schot) die scoorde. En dit werd gevolgd door de 11-19. Angelique kwam erin voor Ilonka. Atlantis geloofde het wel, maar wij bleven er wel in geloven en door doelpunten van Tessa (doorloop) en Emma (schot) werd de eindstand bepaald op 13-19. Langzaam maar zeker zie je dat de veranderingen via de training hun vruchten gaan afwerpen en ook dat wij elkaar naar grotere hoogten stuwen. En wij zien dan ook uit naar de competitie.