5de begint na hete zomer fris, en met nieuwe trainer aan het seizoen

Hallo allemaal, ja ik ben er weer helemaal klaar voor (jullie ook). Vandaag de start van het nieuwe seizoen met het inmiddels traditionele toernooi. De dag begon met mooi weer en het beloofde een warme dag te worden. Toen ik op het veld kwam was het al lekker druk met veel wedstrijden, en dat doet mij goed, zeker omdat er vele verenigingen waren.  Maar goed, zoals het vaker gaat na het zomer reces, met veel mensen gepraat over hoe het gaat en hoe het bij de selectie is en aan de trainers gevraagd  wie er in 1 en 2 zitten, en het moet zeggen ik had vorig seizoen al voorspelt dat er bij het tweede er voor sommige kansen lagen (en dat kwam uit) voor 1.  Maar goed het gaat nu niet om de selectie maar om 5. Na onderhandelingen werd Irwan de nieuwe trainer van 5, maar wees gerust ik ben over gehaald om toch bij het team te blijven, dus blijf ik jullie (mijn trouwe lezers) op de hoogte houden van het wel en wee van ons. En met Irwan in de gelederen slaan wij een nieuwe weg in, naar waar wij naar smachten. Eindelijk weer eens kampioen worden, maar wij willen ook onze trouwe fans mooi en spectaculair korfbal brengen. Maar goed, dinsdag was de eerste training (6 spelers), dus kon Irwan niet echt een goed beeld krijgen (hij had wel onze laatste wedstrijd van afgelopen seizoen gezien). Dus vandaag voor de eerste wedstrijd bij de bespreking gaf hij aan wat hij wil en daar gaan wij mee aan de slag.

Wij speelden vandaag 2 wedstrijden, en het moet gezegd worden wij zijn niet echt toernooispelers. De eerste wedstrijd tegen H.K.C. 5, begonnen wij met Tessa, Pauline, Pascal, Rico (aanval), Ilonka, Emma, Kees en Tobias (verdediging). En op de bank hadden wij Lara en Bas die door wisselden gedurende de wedstrijd. Wij begonnen lekker fel en hadden er zin in, Kees (1-2 schot) en Tobias (2-5 schot), waren onze doelpunten makers in deze met 2-8 verloren wedstrijd. De tweede wedstrijd was pas om 18.00 uur, tegen Fiducia 5, en wij begonnen met Tessa, Lara, Pascal, Rico (aanval), Pauline, Emma, Kees en Tobias (verdediging), met op de bank Ilonka, Aetze en Bas, die ook nu weer mee draaiden bij het door wisselen. Inmiddels was het lekker weer om te ballen, en Rico (schot) scoorde de 1-1, nadat wij op een 1-3 achterstand waren gekomen was het Rico (schot) die de aansluitingstreffer scoorde. Het was een leuk en attractieve wedstrijd, Rico (schot) scoorde de 3-7. Fiducia schoot bijna elke bal raak, en na de 3-10, waren het Rico en Ilonka ) beide met een klein kansje die de stand op 5-10 brachten.  Maar Fiducia sloeg terug. Emma (schot) scoorde de 6-12, en daarna was het Ilonka (schot) die de 7-13 scoorde. Het was een leuke en ontspannen wedstrijd, en Aetze en Ilonka (beide met een schot) brachten de stand op 9-15. Dat Fiducia met nog 2 doelpunten de eindstand op 9-17 bracht deed er niet toe. Al met al stonden wij weer met veel zin en plezier op het veld. En zoals ik af aangaf gaan wij proberen jullie te verrassen komend seizoen. Wij als vijfde wensen jullie allemaal een prachtig en sportief seizoen toe. En o ja wij willen de organisatie bedanken voor het organiseren van dit toernooi.