5de begint seizoen met nederlaag tegen sterk Rust Roest 6

Vandaag begon eindelijk de competitie, en de weersvoorspellingen waren niet denderend, maar goed dat hoort erbij. We hadden er ondanks het vroege tijdstip (11.00) zin in, en bij de bespreking gaf Irwan mooi aan dat wij bij het begin van dit seizoen, het moesten zien als “een verhaal met een cliffhanger”. Maar goed na een verder scherpe bespreking gingen wij met een opdracht het veld in. Wij begonnen met Emma, Ilonka, Tobias, Jeffrey (aanval), Tessa, Lara, Rico en Pascal (verdediging). Bij het begin begon warempel de zon te schijnen, en dat bleef het tot de rust ons lekker beschijnen.  Wij begonnen fel, maar het was Rust Roest wat de score opende. Maar wij waren scherp en het was Ilonka (klein kansje) die de 1-1 scoorde. Daarna gingen wij op jacht, maar je zag dat er bij de tegenstander behoorlijk wat goede spelers liepen die selectie hadden gespeeld. En hoewel wij natuurlijk ook goede spelers hebben, was het Rust Roest wat uitliep naar 1-6. Maar je zag langzamerhand dat wij in ons spel kwamen er er waren heel mooie aanvallen van ons. Tessa (doorloop) scoorde de 2-6, direct gevolgd door de 2-7. Wij lieten ons niet gek maken, en het waren Ilonka, Pascal (beide met een schot) en Rico (wegtrekbal) die de ruststand op 5-7 bepaalden.

Terwijl wij naar de kantine liepen begon het hard te regenen (dus dat was mazzel). Na de bespreking vol goede moed het veld weer op. En hoewel wij kansen kregen, was het Rust Roest dat de kansen benutte en uitliep naar 5 – 11. Fabian (stip) scoorde de 6-11, maar het was de tegenstander die het laatste woord had en de 6 – 12 scoorde. Al met speelden wij een verdienstelijke wedstrijd, maar was de tegenstander helaas een maatje te groot, en dat gebeurd niet vaak bij ons. Je zag ook al dingen die wij anders willen doen dan vorige seizoen terug in deze wedstrijd. En dat tekent ons, dat wij leergierig zijn en er weer zin in hebben. Dus maken jullie je maar geen zorgen, want wij gaan er vol voor en gaan dan knallen in de zaal. Maar eerst nog het veld ook daar willen wij jullie laten zien wat wij kunnen.