5de boekt verdiende winst in Utrecht tegen Hebbes 4.

Vandaag hadden wij de lastige uitwedstrijd in Utrecht tegen Hebbes 4, thuis hadden wij in laatste seconden nog gewonnen door een stip. En dat betekend dat het niet makkelijk zou worden want Hebbes uit is altijd lastig. Voor de wedstrijd ontspannen de bespreking gedaan, en wij waren ondanks de nodige zieken opmerkelijk ontspannen. Voor de wedstrijd nog even met de broer (en zijn vriendin , beide oud Victum spelers) van Fabian gesproken (speelt in Hebbes 1), en ook met de scheids (die bleek familie te zijn van een oud speelster die ik heb getraind in de B2). Maar goed dat willen jullie niet weten, het is belangrijker wat wij hebben gedaan. Bij de voorbereiding en de groepscirkel, ging het ook top. Wij begonnen met Tessa, Lara, Rico, Pascal (aanval), Ilonka, Ilona, Fabian en Tobias (verdediging). En ja hoor na 30 seconden was het raak, helaas niet voor ons. Maar wij herpakten ons snel en het waren Rico, Ilona en Fabian (schot, omdraaibal en schot) die ons op een 1-3 voorsprong zetten. Maar na 10 minuten was het toch slechts 2-3 geworden. Daarna ontspon zich een wedstrijd met kansen over en weer, en een goed leidende vrouwelijke scheidsrechter. Totdat ineens Tessa bij haar dame er langs vloog (doorloop) en mooi de 2-4 scoorde. Wel moest ze na die actie van het veld (nee niet dat ze op was, maar Tes was ziek geweest), en kwam Marjo erin. Bijna gelijktijdig kwam Jeffrey erin voor Pascal want die kreeg kramp (ja hij wordt ook wat ouder, ha,ha). Het had op ons spel geen invloed, want Ilonka en Fabian (beide met een schot) brachten ons op een 2-6 voorsprong. Dan denk je dit slepen we naar de rust toe. Maar niets was minder waar, het werd wat slordig en Hebbes profiteerde daar deels van, en wist nog 1 keer de korf te vinden.

Na de rustige bespreking, gingen wij er voor, maar het was net als bij het begin Hebbes dat scoorde. Even zag je het haperen bij ons, maar Ilonka (omdraaibal) scoorde de 4-7. Daarna ging het bij ons, als zo vaak de laatste weken wat moeizamer, en Hebbes kwam langszij, en ik kreeg een deja vu gevoel, van de wedstrijd die wij op het veld tegen Hebbes 3 speelden en die wij na een voorsprong onnodig verloren. Het werd zelfs 8-7, en hoe gek het ook klinkt de koppies gingen niet hangen maar bleven fier overeind. En het was Tobias die met een verdwaald schot de gelijkmaker aantekende.  Beide ploegen gingen in een kolkende hal de eindfase in, en de laatste 10 minuten waren een ware triller. Jeffrey (schot) scoorde 8 minuten voor tijd de 8-9 en Hebbes ging op jacht, beiden ploegen bleven geconcentreerd, en het was uiteindelijk Jeffrey (schot) die 2 minuten voor tijd de 8-10 scoorde. Hebbes probeerde het nog wel maar de tijd was te kort, en wij speelden het zowel verdedigend als aanvallend goed uit. En ik weet ik ben misschien bevoordeeld, maar dit was weer een echt staaltje teamwork, of zoals de 3 musketiers zeggen “1 voor allen en allen voor 1”. Komende week spelen wij thuis tegen Gemini 3 om 14.15 uur, en het zou leuk als er ook nu kolkende hal zou zijn.