5de klopt in spannend duel Woudenberg 5

Toen ik vanmorgen naar het veld fietste, dacht ik, wow ik ben nu vijftig jaar actief in het korfbal (kan mijn eerste wedstrijd als speler nog goed herinneren) en heb zoveel meegemaakt, en zag een aantal zaken voorbij komen. En 1 van die zaken was dat ik zowel als coach en als speler niet vaak wist te winnen in Woudenberg. Nadat wij vorige week op ons broek hadden gekregen (5-13 achter bij rust) van dezelfde tegenstander, en wij scherp hadden getraind, wilden wij onze fans het ongelijk bewijzen. Wij begonnen met Sanne, Pauline, Jeffrey, Tobias (aanval), Karen, Lara, Rico en Pascal (verdediging). Woudenberg dacht na vorige week, deze wedstrijd pakken wij ook makkelijk de overwinning, en daar leken zij gelijk in te krijgen, maar het begin was stug, en na zeven minuten werd het 1-0, en na tien munten stond het 2-0. Direct daarna was het Pascal (doorloop) die als een slangenmens de aansluitingstreffer scoorde. Langzamerhand kregen wij het overwicht en veel kansen, maar de doelpunten vielen aan de andere kant en zo stond het na zeventien minuten 4-1, en leek het weer mis te gaan, want bij elk doelpunt van Woudenberg klonk er veel gejuich. Wij bleven kalm, en het was Sanne (schot) die scoorde, maar ook nu direct een antwoord. Woudenberg leek een overwicht te hebben, maar wij kregen langzamerhand grip op de wedstrijd en door doelpunten van Rico (doorloop) en Jeffrey (schot) werd het 5-4, en daardoor raakte Woudenberg wat van slag, maar zij wisten wel de ruststand te brengen op 6-4.

Na rust kwam Sem (voor Lara, die geblesseerd uitviel) erin en zetten wij het goede spel van vlak voor rust door, en ja hoor het was Sem die met twee afstandsschoten (na mooi combinatiespel) de stand gelijk trok. Aetze (voor Pascal) en Angelique (voor Karen) kwamen erin na blessures. Je zag bij Woudenberg, dat men onzeker werd, en wij bleven het spel spelen dat Irwan graag wil zien. Fabian kwam er later in voor Tobias. Woudenberg leek zich op te richten voor een slot offensief, maar verdedigend stond het bij ons goed. Sanne bracht met twee afstandsschoten voor het eerst voor, en hoewel Woudenberg aan drong hielden wij stand. Zeven minuten voor tijd scoorde Sem (Schot) de 6-9, en leek het beslist. Maar alles is mogelijk met korfbal en dat bleek ook wel want vijf minuten voor tijd werd het 7-9. Maar door ijzersterk spel van ons, zowel aanvallend als verdedigend sleepten wij de punten verdiend in de wacht. En zo zie je maar, dat als je als 1 geheel speelt, alles en iedereen kan verslaan, en dat bewijst eens te meer dat korfbal een teamsport is. Ik was weer eens apetrots op ons team.