5de lijdt ongelukkige nederlaag tegen H.K.C. (U) 8

Vandaag eindelijk winters weer (lekker koud), en wij hoopten vandaag onze opmars voort te zetten. Maar dan moest wel de lastige klip H.K.C. worden omzeilt. Nu voor de wedstrijd begon zag ik al onze trouwe fans de tribunen betreden om er eens lekker te voor gaan zitten. Binnen ons team was het nogal een dingetje dat wij vorige week voor rust maar 1 keer gescoord hadden (de tegenstander deed dat 3 keer). Dus wilden wij laten zien dat wij wel degelijk kunnen scoren. Wij begonnen dan ook met Tessa, Lara, Rico, Pascal (aanval), Ilonka, Ilona, Fabian en Tobias (verdediging). Na 5 minuten van aftasten was het H.K.C. dat het initiatief nam en uitliep naar een 0-2 score. Maar binnen de minuut trokken wij dat door doelpunten van Ilonka (2 schoten), en gingen direct door want het waren Pascal (hoog schot) en Rico (stip) die ons op een 4-2 voorsprong brachten. Maar ook H.K.C. wilde korfballen en stond het ineens 4-5. Nu waren het Rico, Tobias (beide met een schot) en Fabian (dieptebal) die ons weer voor brachten. Maar H.K.C. had net als aan het begin ook nu weer het laatste woord, zodat de ruststand 7-8 was.

In de rust lekker kalm met elkaar alles besproken en wilden wij er weer tegenaan. Emma en Jeroen (voor Ilona en Pascal) kwamen erin en wij gingen op jacht, en ja hoor het Ilonka (schot) en Rico (stip) brachten ons op 9-8. In deze periode waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en dat bleek ook wel uit het score verloop. Want na de 9-9 waren het Tobias (wegtrekbal) en Fabian (schot) die het verschil weer op 2 brachten, maar hoe wij het ook probeerden, H.K.C. liet het verschil van 2 niet oplopen. En toen het laatste kwartier aanbrak stond het 11-12, was Ilonka (schot) bracht de stand weer in evenwicht, maar het lukte ons niet om te scoren, en dat deed H.K.C. wel. Tessa (doorloop) scoorde de 13-13, maar het antwoord van ons bleef uit, en H.K.C. deed dat nu wel heel slim en zo stond het met nog 7 minuten te spelen 13-15. Rico (schot) scoorde nog wel de 14-15. Maar daarna gooide H.K.C. de wedstrijd simpel op slot. En leden wij onze eerste nederlaag van 2019. Jammer maar helaas het was niet echt nodig, omdat ik hoorde dat H.K.C. al jaren hetzelfde spellteje speelt en als wij daar anders mee waren omgegaan wie weet. Maar goed als telt niet. Volgende week moeten wij naar IJsselstein om daar tegen het nog ongeslagen Fortissimo aan te treden, en dan zullen wij ons best weer doen.

Theo Bosman