5de pakt de winst in stromende regen op modderveld tegen RDZ 4

Vandaag mochten wij na een weekje rust, weer aan de bak. Het was mooi weer toen ik vertrok en de mensen keken gek toen ik met een paraplu naar het veld fietste. Wij verzamelden zoals afgesproken is voor het veld en op de parkeerplaats. Daarna vertrokken wij richting Zeist om daar te spelen tegen RDZ 4. De tegenstander had nog 0 punten, maar omdat wij op gras moesten spelen zou dit niet makkelijk worden. Daar aangekomen, begon het al licht te regenen dus wij direct naar de kleedkamers, na ons te hebben omgekleed (voor zo ver dat nog moest) begonnen wij met de warming up. Zoals ik al zij, de zon was verdwenen, en de lucht was grijs. Wij begonnen met Tessa, Lara, Fabian, Jeffrey (aanval), Ilonka, Marlijn, Pascal en Aetze (verdediging). En op de bank hadden wij Emma en Tobias. Voor ons even wennen dat het gras was, maar Jeffrey (schot) bracht ons snel op voorsprong. Wij hielden de druk erop en Tessa lokte mooi een stip uit, die zij ook koelbloedig benutte. Het leek of wij doorgingen, maar RDZ vocht zicht terug en na dertien minuten was het gelijk. Natuurlijk waren wij beter, al lijkt dat niet zo, maar na de gelijkmaker was het Jeffrey (die een doorloop mooi afmaakte) na een schot van Fabian. Maar ook nu scoorde RDZ. Aetze (schoten) bracht binnen drie minuten de marge op twee (3-5). Daarna volgde een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. Maar het was RDZ dat de 4-5 scoorde. Inmiddels regende het licht en werd het veld slechter. Met nog tien minuten te spelen gaven wij gas, en door doelpunten van Jeffrey (die weer heel slim een stip uitlokte, en deze beheerst afmaakte) en Aetze (schot en wegtrekbal) stond het bij rust 4-8.

In de rust bespreken onder de bomen, want het regende lekker. De tweede helft begon RDZ sterk, en het leek dan ook dat zij de rust beter benut hadden, want binnen vijf minuten was het verschil nog maar twee (6-8). RDZ wilde doordrukken, maar wij waren inmiddels dankzij de regen weer wakker geworden, en het waren Ilonka en Marlijn (beide met een schot), die het verschil op vier brachten (6-10). Pascal ging door het slechte veld onderuit, en moest vervangen worden door Tobias. Je zag dat het verschil er was, maar wij werden wat lakser, en daar maakte RDZ goed gebruik van (7-10). Ondertussen was het keihard aan het regenen, en dat maakte het voor beide ploegen moeilijk. Maar zoals jullie weten, zijn wij niet voor een kleintje vervaard, en gingen wij door. Jeffrey schoot de bal op de rand van de korf, hij sprong uit de korf om hoog, en viel netjes heel langzaam door de korf. Je zag bij ons nog steeds het plezier in het spel, en na een schot van Tobias, was het Aetze die met een klein kansje mooi afrondde (7-12). Daarna zag ik een paar rare zaken, een daarvan was Jeffrey, hij wilden aanzetten onder de korf, maar stond vast in de modder. De wedstrijd leek gespeeld met nog vier minuten, en de krachten vloeiden weg bij ons. RDZ die gewend is aan dit veld maakte daar goed gebruik van en kwam terug tot 10-12. Maar aangezien dat in de laatste minuut gebeurde, waren de punten voor ons. Na afloop liepen wij in de stromende regen naar de kleedkamers (die dichtbij waren), en het was maar goed dat ik alle regen attributen en mijn sportschoenen bij mij had, want anders was ik blijven steken in de modder. Al met al een verdiende overwinning van een hardwerkend vijfde, en ondanks het slechte weer bleek maar weer eens hoeveel plezier zij hebben in korfbal.  Moe maar voldaan vertrokken wij richting Houten, en daar aangekomen begon het weer hard te regenen, maar toch vond ik net erg om op de fiets naar huis te gaan. Ik had een goed gevoel, omdat eens te meer blijkt hoe hecht wij als team zij. Ook nu wil ik jullie meegegeven, houd je aan de maatregelen, want dat is belangrijk. Hoe beter wij dit doen, hoe sneller de corona crisis voor bij kan zijn. En ik ben dan ook trots, dat alle spelers van het vijfde de regels goed handhaven. Ik merk dat ook aan de appjes die zij sturen als er wat is waardoor zij niet kunnen komen. Ik houd dan ook contact daarover met hun, en dat heet betrokkenheid bij je spelers. En dat is ook iets wat ik alle coaches wil meegeven die een team trainen in deze moeilijke tijd. Tot slot, blijf alert en gebruik waar het gezegd wordt een mondkapje, ook al is het een advies, want je weet nooit. Corona houdt met niemand rekening.

Lees hier meer nieuws