5de pakt knap een punt in Geldermalsen tegen Animo 4

Vandaag moesten wij voor de derde maal dit seizoen aantreden tegen Animo 4 (beide hadden eenmaal gewonnen), en dit waren harde maar sportieve wedstrijden op het scherp van de snede. Vandaag zou dat niet anders zijn. Wij vertrokken mooi op tijd en hadden er weer zin in. Na de bespreking begonnen de warming-up, waarna wij begonnen met Pauline, Ilonka, Tobias, Jeffrey (aanval), Tessa, Karen, Pascal en Rico (verdediging). In een kolkende zaal, verraste wij in de eerste minuut Animo, door een afstandsschot van Tobias.  Het duurde vier minuten voordat Animo dit te boven was. Na de gelijkmaker dacht Animo we gaan er overheen, maar binnen 20 seconden was het Rico (schot) die ons weer op voorsprong bracht. Langzamerhand zag je dat dit weer zo een wedstrijd tussen beide teams zou worden, waarin beide niet wilden toegeven. Animo draaide de achterstand om in een 3-2 voorsprong en dacht dit is het keerpunt, maar Ilonka verschalkte haar tegenstandster slim met een klein kansje, op aangeven van Jeffrey. Ondanks dat het spannend was, zag je dat beide teams rustig bleven, Animo scoorde de 4-3, maar Rico en Tobias (beide met een schot) zorgden dat wij nu voor kwamen (4-5). In deze fase waren wij de beter ploeg, maar door irritaties over en weer was de concentratie even minder (de scheidsrechter pikte het goed op en riep beide aanvoerders bij zich). Daarna bij beide teams weer de concentratie, en nadat het weer gelijk geworden was, was het Rico (schot) die ons weer voor bracht, helaas viel 30 seconden voor rust de gelijkmaker.

De tweede helft begonnen wij hecht als team met aanvallen, en ja hoor Pauline (haar eerste schot van de wedstrijd) knalde na twee minuten de 6-7 binnen., direct gevolgd door de 6-8 van Ilonka met een mooi afstandsschot. Daarna moest Tessa er helaas uit, maar daarvoor kwam Sem erin, die bij ons in het team haar debuut maakte. Wij waren even van slag en moesten weer ons herstellen. Animo profiteerde daarvan en draaide de achterstand om in een 9-8 voorsprong. Maar waar wij in het verleden nog weleens ons kopje lieten hangen, gebeurde dat nu niet (dit seizoen zijn wij daar als team ook in gegroeid). want het waren Ilonka en Sem (beide met een schot) die de stand op 9-10 brachten.  Helaas werd het weer gelijk, maar Tobias (schot) antwoordde daar direct op. Vlak daarop moest Pascal vervangen worden door Aetze, maar dat veranderde niets aan ons spel. Animo kwam langszij en in de laatste minuut zelfs op voorsprong. Ik dacht toen, nee niet weer in de laatste minuut, maar waar wij in het verleden nog weleens als een kip zonder kop aanvallen, bleven wij nu kalm, en een mooi opgezette aanval werd 30 seconden voor tijd wreed onderbroken, en het was Rico die onder luid geroep van de zaal, koel de stip benutte (12-12), en daardoor sleepten wij alsnog een zeer verdiend punt uit het vuur, en ik was daarna zo trots op hun, dat is moeilijk te beschrijven als je geen coach ben. Komende week zijn wij vrij, maar noteer alvast in je agenda, op de feestdag (25 januari) spelen wij om 16.55 uur thuis kom eens kijken en ons aanmoedigen, want jullie zullen je verbazen hoeveel stappen wij als team hebben gemaakt.