5de pakt met karakter en inzet, op de valreep de winst tegen Tweemaal Zes

Na lekker bij de A1 te hebben gekeken, moest ik direct daarna mij samen met mijn team ons voorbereiden op de wedstrijd tegen de nummer laatst, en dat lijkt makkelijk, maar er zijn geen makkelijke wedstrijden. Ook nu weer even een korte terugblik i.v.m. het veertig jarig jubileum, maar nu over de jaren die ik met dit team heb meegemaakt. Nu daar kan ik net als met mijn jaren bij Victum een boekwerk over schrijven. Als ik jullie nu vertel dat ik met 1 van mijn spelers (Pascal) nog samen heb gekorfbald in de jaren negentig (klinkt wel oud, he), dan lijkt dat mijlen ver weg. Maar goed ik voel mij nog jong, en samen met Irwan hadden wij er zin in, om er een leuke pot van te maken, op de bijzondere dag. Wij begonnen met Tessa, Karen, Rico, Pascal (aanval), Ilonka, Lara, Fabian en Tobias (verdediging). En ja hoor binnen de minuut was het Rico (schot) die de wedstrijd open trok. Maar Tweemaal Zes, liet zien dat er twee teams korfballen en nam brutaal een 1-2 voorsprong. Daarna van beide kanten werd er snel gespeeld, en waren het wij die beter afronden, want door doelpunten van Fabian (doorloop), Karen en Rico (beide met een schot) werd het 4-2. En leken wij door te zetten, maar  twee minuten voor rust viel de 4-3.

Na rust kwam Sascha erin voor Lara, gevolgd door de volgende wissel, en nu was het Lieke die erin kwam voor Tessa. Het was toen even zoeken voor ons, en zo stond het ineens 4-6. Ondertussen was Aetze erin gekomen voor Fabian (dat was bij de 4-5). Sascha (schot) scoorde de, maar doordat tweemaal Zes mee scoorde, bleef het verschil twee (5-7). Daarna kwam Fabian er weer in, en nu wisselde hij met Pascal. Karen scoor slim vanuit een doorloop de 6-7. Waarna wij de druk weer opvoerden, en dat werd beloont, want het was Sascha (schot) die de gelijkmaker scoorde. Tweemaal Zes kwam weer op voorsprong, maar ook nu weer veerkracht van onze kant, en door doelpunten van Sascha (schot), Fabian (slim een klein kansje afmaakte) en Lieke (schot) kwamen wij op 10-8 voorsprong met nog vijf minuten te spelen, en zo kwamen wij bij de bloedstollende eindfase. Het werd 10-9, en een minuut later leek de beslissing te zij  gevallen toen Ilonka een slim uitgelokte stip door Sascha goed afrondde. Dan is het simpel, rustig uitspelen en goede kansen pakken, maar dat dacht Tweemaal Zes ook, en 1 minuut voor tijd werd het 11-10. Daarna volgde nog een hachelijke eindfase, waarin wij aan de goede kant van de score bleven. Al met al toonden wij weer karakter en inzet, en gaan wij verder met deze missie om anders te spelen dan voorgaande jaren, en langzaam maar zeker zie je dat ook bij ons gebeuren. Wat vooral mij opviel, was dat wij naar elkaar milder zijn en begrip tonen en met elkaar naar oplossingen zoeken, en dat is waar het om draait on elke teamsport. En dan bedoel ik niet alleen in het veld, want na afloop toen wij samen met het gehele vijfde genoten van het aangeboden eten onder het genot van een drankje, en ik keek naar ons team, dan besef je toch daar doe je het voor. Komende week spelen wij weer thuis, maar dan om 17.45 uur, en dan is Woudenberg 5 de tegenstander. Heb jij niets te doen, kom ons dan aanmoedigen en geniet van dit toffe en sociale team.