5de pakt punt in Bilthoven tegen Nova 4 in bloedstollende triller

Na de dramatische wedstrijd van vorige week, wilden wij het vandaag tegen de nummer 2 recht zetten. Op voorhand een lastige wedstrijd, maar ja je kan je niet verstoppen want dan krijg je punten in mindering, dus hopla. Bij het verzamelen was iedereen behoorlijk relax en dat was een goed teken. Dus op naar Bilthoven. Na een mieterse bespreking, begonnen wij met Roxanne, Lara, Rico, Pascal (aanval), Ilonka, Emma, Fabian en Tobias (verdediging). Nova startte furieus en kwam binnen de 2 minuten op voorsprong en de toon was gezet, wij bleven onder druk staan, maar het was Rico (vrije bal) die de 1-1 scoorde, en dat was op dat moment tegen het spelbeeld. Maar goed sport is sport en het blijft een spelletje. Nova liep uit naar 3-1, en leek aanspraak te maken op een grotere voorsprong. Maar het waren door doelpunten van Rico (schot) en Pascal (wegtrekbal) dat wij langszij kwamen. Nova leek even van slag, maar scoorde toch de 4-3. Ondanks dat zag je toch enige moedeloosheid bij Nova omdat het overwicht niet benut werd. Wij bleven nu wel ons spel als team spelen, en dat werd beloont want door doelpunten van Ilonka (doorloop), Pascal (wegtrekbal) en Rico (schot) draaiden wij de wedstrijd om en liepen uit naar een 4-6 voorsprong. Dat konden wij niet over de streep trekken, want vlak voor rust werd het 5-6.
In de rust goede afspraken gemaakt over hoe wij gingen spelen de 2de helft. Wij hadden er zin in, Tessa (voor Roxanne) kwam erin. Maar Nova trok het initiatief weer naar zich en kwam op een 7-6 voorsprong. Beide ploegen stonden ook verdedigend goed, en het was aanvallend voor beide teams lastig. Tessa (doorloop) scoorde de 7-7. Daarna wilden wij de wedstrijd naar onze hand zetten, maar dat ging behoorlijk mis, want ineens stond het 12-7. Toen hadden wij zoiets, stop dit kan niet. Ilonka (klein kansje) scoorde de 12-8. Toen zag je al dat bij Nova alles moeizamer ging en bleven wij rustig, en ja hoor Pascal (wegtrekbal), Rico (stip) en Ilonka (klein kansje) werd het 12-11. Daarna kwam Atze (voor Fabian) erin en kregen beide teams kansen (vooral Nova). Bij ons werd er onnodig balverlies geleden, maar stond het verdedigend sterk. Fabian (voor Tobias) kwam er weer in, en wij gingen op jacht, en ja hoor 1 minuut voor tijd scoorde Fabian (schot) de gelijkmaker. Daarna een hectische slotminuut met een Nova dat de beslissing wilde forceren. Maar wij speelden het slim uit en pakten verdiend een punt op deze gedenkwaardige zaterdagavond. Ben je nu benieuwd naar ons team, nu dit is je kans komende week spelen wij om 14.25 uur thuis tegen Hebbes, dus kom ons aanmoedigen.