5de sluit veldseizoen af met winst in Leusden

Ja u leest het goed 11 doelpunten hoe is dat mogelijk bij een senioren wedstrijd, en nee het is geen schrijffout. Hoe is dit zo gekomen? Nu dat ga ik mijn trouwe lezers vertellen. Maandagavond gingen wij vol aan de bak op de training om de wrange smaak van afgelopen zaterdag weg te spoelen. Wij wisten dat het niet makkelijk zou worden, want ook vorig seizoen was het pittig, en ja nog warmer dan dat het vandaag was (en het was warm vandaag). Maar goed wij vertrokken met meer dames dan heren (bij ons een unicum), maar ook nu zag ik vooraf al dat men er zin in had. Na de bespreking allemaal de spieren los maken en beginnen. Wij begonnen met Tessa, Lara, Rico, Pascal (aanval), Ilonka, Roxanne, Fabian en Jeffrey (verdediging). Wij gaven direct gas, en ja hoor na 2 1/2 minuut was het Rico (schot) die de score opende. Gek genoeg kregen wij daarna best veel kansen, maar ook Antilopen kreeg die, en misschien kwam het door de warmte maar aan beide kanten veel plaatsfouten en misverstanden. Maar goed na 11 minuten was het wederom Rico (schot) die scoorde. En dat was wel lekker om die marge van 2 te hebben. Maar bij korfbal is dat niets. Ondanks het foutenfestival aan beide kanten, bleek wel dat wij de betere ploeg waren, alleen dat scoren he. Maar goed de laatste 10 minuten voor rust vielen de doelpunten wel, want Ilonka (schot en doorloop) bracht ons op een luxe 0-4 voorsprong, en dan denk je er is rust in de tent. Maar nee hoor wij bleven missen, en in de laatste 2 minuten was rampzalig voor ons eerst scoorde Antilopen 2 maal, en daarna moest Lara met een enkelblessure eruit (vervangen door Emma).

Wij kwamen fris (kan eigenlijk moeilijk he, met die hitte) en fruitig uit de kleedkamer. Wij begonnen met een wissel, en nu was het Ilona (voor Roxanne) die er in kwam. Vlak daarop was het Ilonka (doorloop) die de 2-5 scoorde, wij dachten door te kunnen drukken, maar de score kwam van Antilopen. Rico dacht, ja hallo wat is dan nu en hij rondde mooi een omdraaibal af. Net als in de eerste helft, was het nu aan beide kanten niet best, met aan beide kanten fouten en irritaties. Wij zijn daar als team natuurlijk wel aangewend, en zetten ons dan daarna er weer overheen. Antilopen scoorde nog wel de 4-6. Maar daarna trokken wij de wedstrijd naar ons toe, en lieten verdedigend niet meer los, maar ja dan moet er weg gescoord worden. Beide teams lukte dat niet. Tot in de 55ste minuut Fabian (wat een ontlading) de 4-7 scoorde. Daarna zag je bij Antilopen het geloof in een goed resultaat weg zakken. Wij speelden de wedstrijd dan ook simpel uit. Even wat feitjes 10 van de 11 doelpunten in deze wedstrijden kwamen op naam van Rico en Ilonka (en dat is bizar, heb ik nog nooit meegemaakt.). Een ander leuk feitje is, dat wij 59 doelpunten voor en 59 doelpunten tegen hebben. Heel bizar, maar ondanks dat hebben wij ons wekelijks vermaakt, en dat gaan wij over een maand (17 november oefenwedstrijd in de zaal) zeker weer doen, en dan zien jullie ons weer live in actie, maar dan in de zaal. Tot dan.