5de start 2020 met verlies tegen Het Bosch 1

Hè denken jullie een wedstrijd verslag, ja wij waren net enige team wat een competitie wedstrijd moesten spelen, en mede daarom hadden wij donderdag (met het hele team) getraind op het ritme van lekker hedendaagse muziek (zelfs ik vond de muziek leuk). Maar goed dit was onze derde wedstrijd van dit zaalseizoen en de tweede tegen Het Bosch, en daarvoor moesten wij naar Meerkerk. Wij vertrokken mooi op tijd en kwamen ruim op tijd aan. De wedstrijd begon iets eerder, zeker omdat wij vlak voor etenstijd moesten spelen (16.50 uur). Wij begonnen met Pauline, Ilonka, Rico, Fabian (aanval), Tessa, Karen, Pascal en Jeffrey (verdediging). En op de bank hadden wij Emma, Andien, Tobias en Aetze. Het Bosch vloog uit de startblokken en nam een 3-0 voorsprong. Wij moesten weer wennen na een heel tijd van niets doen, maar na 8 minuten was het Jeffrey die van de stip ons eerste doelpunt van 2020 scoorde. Het Bosch antwoordde direct, gevolgd door de 4-2 van Fabian (stip), en ook nu weer direct een antwoord (5-2). Pascal moest uitvallen met een blessure, en daar kwam Tobias voor in de plaats. Wat volgde was een periode waarin het gelijk op ging en er niet gescoord werd. Maar ineens vonden beide teams weer de korf, en het waren Jeffrey en Rico (beide met een schot), die het verschil brachten op 1 doelpunt. Wij gingen voor de gelijkmaker, maar zoals wel vaker in sport, valt het doelpunt aan de andere kant (6-4). Wij bleven gaan maar Het Bosch schoot scherper en liep uit naar 8-4. Vlak voor rust benutte Fabian een strafworp waardoor de ruststand bereikt werd met 8-5.

De tweede helft begonnen wij sterk, en het was Ilonka die een dieptebal van Fabian mooi afrondde. Het Bosch nam daarna het heft weer over en liep uit naar 10-6. Rico (schot) scoorde de 10-7, waarna Aetze erin kwam voor Fabian. Pauline (schot) scoorde de 10-8, gevolgd door de 11-8. Het bleef een leuke wedstrijd, die soms op het scherpst van de snede was, maar daar trokken wij ons niet veel van aan (je ziet ook dat wij daarvan leren, en ons niet laten uitlokken). Tobias (schot) scoorde de 11-9, gevolgd door een wissel. Andien kwam erin voor Ilonka, en wij gingen op jacht. Maar zoals ik al eerder gaf schoot Het Bosch met scherp en liep uit naar 14-9 voorsprong. Toen vonden wij het welletjes, en pepten ons nogmaals op. En het resultaat was er naar, want door doelpunten van Jeffrey (schot), Rico (stip en schot) werd het 14-12. En net terwijl wij wilden doordrukken viel de 15-12. Tobias (schot) scoorde vlak daarop de 15-13, maar helaas werd het vlak voor tijd 16-13. Na afloop lekker douchen, en gingen wij met het team eten bij de Mac, eerst wilden wij in Meerkerk, maar daar was het zo druk, dus op naar Nieuwegein, daar aangekomen hebben wij van 19.00 uur tot 20.30 uur, gezellig met het team zitten eten en kleppen, waarna iedereen moe maar voldaan naar huis ging. Het deed mij goed, om te zien hoe gezellig en ongedwongen wij met elkaar daar zaten, en dat noem ik team spirit. Wij willen jullie allemaal namens het vijfde een gezond, sportief en voorspoedig 2020 toewensen.