5de start veldseizoen met winst in oefencampagne tegen De Eemvogels 2

Vanmorgen keek ik naar buiten en zag ik de zon lekker schijnen, dus dacht ik dat wordt lekker in het zonnetje genieten van een potje korfbal. Maar toen ik buiten kwam, was het toch fris. Bij het veld aangekomen een drukte van belang met al die oefenwedstrijden (leuk om te zien). En even staan kijken bij de C1 en het 2de. Ondertussen druppelde iedereen van ons team binnen, en gingen wij ons voorbereiden op de oefenwedstrijd. Na de bespreking moesten eerst de sponsorshirts met een haardroger droog gemaakt worden (komisch om te zien, en er is ook beeldmateriaal van die je kan zien op internet). Maar goed wij mochten op veld 4 te strijd aangaan met De Eemvogels 2. Wij begonnen met Lara, Ilona, Rico en Pascal (aanval), Ilonka, Karen, Tobias en Jeffrey (verdediging). Er stond een straffe wind, dus dat was weer even wennen, en dat bleek ook wel want na 7 minuten viel pas de 1-0 door een doelpunt van Pascal (dieptebal) na goed aangeven van Rico. Eemvogels wilde direct tegen scoren, maar het was Rico (schot) die ons op 2-0 zette. Jeffrey (schot) scoorde direct de 3-0. Tessa (Lara) en Fabian (Jeffrey) kwamen erin (wisselen deden wij om de 12 minuten)Daarna volgde een hapering en kwam Eemvogels terug tot 3-2. Wij werden daarna direct wakker, en door doelpunten van Tessa (die een dieptebal van Pascal mooi afrondde), Ilonka Tobias (beide met een schot) en wederom Tessa (schot) werd het 7-2. Eemvogels beef het wel proberen en kreeg ook kansen, maar het was Jeffrey (wegtrekbal) die de ruststand op 8-2 bepaalde.

De 2de helft wilden wij de wedstrijd op slot gooien, maar het was Eemvogels dat de 8-3 scoorde. Fabian (doorloop) scoorde mooi de 9-3, direct gevolgd door de 9-4. Daarna vonden wij het welletjes en gingen een tandje hoger spelen, en dat werd beloont, want door doelpunten van Rico, Pascal, Ilonka (allen met een schot) en Tessa (doorloop) werd het 13-4. Ik hoor jullie denken, deed Eemvogels dan helemaal niets, nee dat is ook niet waar, men probeerde het wel en kreeg ook kansen, maar verdedigend stond het goed bij ons. Lara (schot) scoorde de 14-4, en wij wilden door, maar het werd 14-5. Het bleef daarna een wedstrijd van mooi positiespel en het was Pascal (schot) die slim de 15-5 scoorde. Al met al een verdiende overwinning, en dat geeft hoop voor het veldseizoen, dat met de tegenstanders die wij hebben niet makkelijk zal worden. Maar zoals altijd blijven wij rustig en gaan wij ervoor.