5de verliest in IJsselstein van angstgegner Fortissimo 3

Vandaag een spannende dag, want wij moesten tegen Fortissimo en dat was voor mij een weerzien met oude bekenden. En dat begon gelijk meteen al goed, met de scheids (daar hadden wij toen als 4 ) nog tegen gespeeld. en de coach. En dan sta je weer te kleppen voor de wedstrijd en verhalen op te halen. Daarna de wedstrijd, want dat zijn altijd wedstrijden op het scherpst van de snede. Wij begonnen met Tessa, Lara, Rico, Jeffrey (aanval), Emma, Ilonka, Fabian en Tobias (verdediging). Fortissimo begon furieus maar het was Fabian (klein kansje) die de score opende, en zoals in deze wedstrijden vaak gaat was het begin gelijk opgaand. Tessa (schot) scoorde de 1-2, maar ook nu weer direct een antwoord. Het tempo lag aan beide kanten hoog, en nadat Ilonka (klein kansje) de 2-3 scoorde, leken wij onder de druk uit te komen, maar helaas werd het weer gelijk. Toch bleven wij lekker gaan en nu was het Jeffrey (stip) die de 3-4 scoorde, ook nu weer direct een antwoord. Voor de toeschouwers een leuk spektakel. Fabian (schot) scoorde de 4-5, en ook nu weer direct antwoord. Rico (schot) bracht ons weer voor. Daarna even onze gebruikelijk dip, en daar profiteerde de koploper goed van (11-6). Maar vlak voor rust was het Fabian (wegtrekbal) die de ruststand op 4 verschil bracht.

In de rust bij de bespreking, konden wij in de kleedkamer naast ons het horen bulderen van de coach van Fortissimo, wij trokken ons daar niets van aan, en wilden de wedstrijd omkeren.  En ja hoor Rico (klein kansje) verbaasde de thuisaanhang met deze score, en toen werd het toch even stil in IJsselstein. Maar toen de stilte was opgetrokken stond het ineens 16-8. Maar zoals het hoort gingen de koppies niet hangen maar bleven deze fier omhoog. En Emma (schot) scoorde de 16-9. Je zag nu ook wel dat Fortissimo het wat moeilijker kreeg, door het hoge tempo wat men speelde, en na de 17-9 was het Tessa (omdraaibal) die de 17-10 scoorde. Nadat het 18-10 was geworden kwam Pascal erin voor Tobias (die last had van een blessure). En vlak daarop scoorde Emma (schot). Fortissimo richtte zich op en scoorde nog tweemaal (19-11). Maar even niet opletten en daar was onze razend snelle Tessa (doorloop) en die scoorde sneaky. Fortissimo wilde koste wat het kost de 20ste maken, en daardoor werd het spel slordig bij hun, helaas wisten wij daar niet van te profiteren. Toen doelpunt 20 viel, was men door het dolle heen, maar verder lieten wij het niet komen. Al met al een terechte nederlaag, maar ik moet wel zeggen, wij hebben ons weer van onze beste kant laten zien. Komende week zijn wij vrij en gaan wij ons voorbereiden op de kraker tegen Dalto 8.