5de verliest na indrukwekkende minuut van stilte, in Utrecht van H.K.C. 8

Vandaag moesten wij naar Utrecht om te proberen na 2 winstpartijen de 3de binnen te halen. In Utrecht aangekomen eerst omkleden en bespreken. Er was afgesproken om voor de wedstrijd in verband met de aanslag van maandag 1 minuut stilte te houden (en dat indrukwekkend). Daarna beginnen, en wij starten met Tessa, Ilona, Rico, Jeffrey (aanval), Ilonka, Sanne, Fabian en Tobias (verdediging). Fabian (doorloop) opende de score maar het werd snel gelijk.  Jeffrey (stip) scoorde de 1-2, maar H.K.C. draaide de achterstand om in 4-2 voorsprong.  Maar wij bleven strijden in het rommelige begin van de wedstrijd, en het was Rico (klein kansje en doorloop) die de stand gelijk trok. Helaas konden wij daar maar kort van genieten en werd het 6-4. Door irritaties bij ons kwamen wij niet echt in de wedstrijd, en hoewel Jeffrey (schot) de 6-5 scoorde, bleef het onrustig. Nadat het 7-5 was geworden scoorde Sanne (schot), vlak voor de rust de 7-6.

In de rust waren harde woorden gevallen, en dat het anders moest de 2de helft. En hoewel het bij ons soms rommelt, zag je de hoofden toch weer 1 richting uit (en dat is waarom ik altijd zo trots op hun ben, want saamhorigheid is belangrijk). Fabian (stip) scoorde dan ook de gelijkmaker. Helaas ging het daarna op een heel gekke manier mis, wij kregen 3 stippen op rij tegen, gevolgd door een dieptebal. Maar raakten wij van slag, nee hoor, want Rico (schot) scoorde de 11-8. Daarna zag je het herstel, en hoewel H.K.C. mee scoorde, waren het Ilonka (klein kansje) en schot. die de stand op 12-10 brachten. Het werd 13-10, gevolgd door de 13-11 van Rico (schot). H.K.C. gaf gas en liep uit naar 15-11. Jeffrey (klein kansje) scoorde de 15-12, maar H.K.C. breidde de voorsprong uit naar 17-12. Ilonka (vrije bal) scoorde de 17-13. Wij wilden nu doorzetten en gingen op jacht, maar helaas vielen de doelpunten aan de andere kant (19-13). Maar wij waren zo goed uit de kleedkamer gekomen, dat wij bleven gaan en het was Fabian (schot) die scoorde. Helaas voor ons viel in de slotminuut nog de 20-14. Al met al een wedstrijd met 2 gezichten, die uiteindelijk, ondanks de nederlaag een positief einde kende met een overwinning op ons zelf. Komende week de laatste zaalwedstrijd (wij spelen na het 1ste), dus blijf vooral zitten, en moedig ons aan tegen Fortissimo altijd een wedstrijd op het scherps van de snede, en dus garantie voor een boeiende wedstrijd.