5de verliest onnodig, maar laat zien waar het tot in staat is tegen de kampioen

Vandaag de terugwedstrijd tegen Koveni 4, waar wij uit een offday tegen hadden. Het begon al goed, want ik zat bij de B3 (zie verslag), en ineens hoorde ik Tessa roepen dat wij gingen bespreken, dus ik naar de bestuurskamer en daar zat  iedereen op mij te wachten. Wat ik daar zag, is iets wat ik graag zie en dat was lachende en ontspannen gezichten met een groep die er zin in had (en geloof mij dat is niet altijd zo, dat zij relax erbij zitten). Maar goed daarna inschieten en voorbereiden, ook daar zag ik, en dat is schitterend de ontspannen sfeer. En dat is 1 van de dingen waarom ik nog steeds graag op het veld sta (weliswaar in een iets andere rol), en geniet als ik de spelers observeer. Het weer was ook lekker, en wij begonnen met Roxanne, Lara, Rico, Pascal (aanval), Ilona, Ilonka, Fabian en Jeffrey (verdediging). Natuurlijk wilde iedereen revanche voor de uitwedstrijd, en wij begonnen goed want het was Rico (schot) de score opende. Het was van het begin af aan een gelijk opgaande wedstrijd onder leiding van een goed leidende scheidsrechter (Noel). Na de 1-0 zette Koveni druk en scoorde de 1-1. Beide team kregen kansen en nadat Fabian (schot) de 2-1 scoorde volgde het antwoord direct. Beide teams stonden goed te verdedigen en ook aanvallend was het voor beide teams moeilijk, maar ineens was daar Pascal (doorloop) die als een slangenmens scoorde.  Helaas ook nu weer direct een antwoord. Maar binnen de minuut scoorde Jeffrey (wegtrekbal) de 4-3. Gevolgd door de 4-4. Beide teams wilden met een voorsprong de rust in, maar 2 minuten voor de rust scoorde Pascal (schot) de 5-4.

Zoals wel vaker bij ons komen wij minder scherm de rust uit en zo was het binnen 8 minuten 5-6. Het ging wat moeizamer bij ons maar wij bleven knokken voor elke centimeter, en ja hoor dat werd beloont want het was Ilonka (schot) die de stand gelijk trok. Daarna kwamen Emma (voor Roxanne) en Aetze (voor Pascal) erin.  Koveni trok het initiatief naar zich toe en scoorde de 6-7, Maar ook nu weer veerkracht bij ons en Rico (doorloop) scoorde de gelijkmaker. Toen braken de laatste 5 minuten aan, en er kon nog van alles gebeuren, gezien de score waren beide teams goed georganiseerd, maar toch vond Koveni een gaatje en scoorde de 7-8. Met nog 3 minuten op de klok haalden wij alles uit de kast en dat werd beloont, want na een goed opgezette aanval was het Jeffrey (wegtrekbal) die de stand weer gelijk trok. Daarna kon het alle kanten op, maar helaas voor ons was het Koveni dat scoorde. De tijd was daarna te kort om nog langszij te komen. Helaas wederom een wedstrijd die wij met 1 punt in de slotfase verloren, alleen nu was het onterecht, en hebben wij toch laten zien wat wij kunnen, of zoals men bij het E.K. voetbal in 1988 zei “daar staat een goed stel” en hoewel het mijn mond niet objectief zou zijn, omdat ik iedereen al zo lang ken, is dat toch wel zo. Want ik hoor dat geregeld van mensen die komen kijken. Komende zaterdag de laatste veldwedstrijd, en dan kunnen jullie ons pas weer in de zaal bewonderen. en wat zeg ik dan, doen.