5de wint in voorbereiding op het zaalseizoen opnieuw

Hè denkt u “5de wint opnieuw”,  maar wij hebben geen verslag gezien, van de eerste oefenwedstrijd. Nu dat klopt want wij speelden deze woensdagavond achter gesloten deuren zonder publiek (tegen MW 1 en dat was 10-6). En dat was om onze tegenstander niet wijzer te maken over hoe wij spelen (als je de reden gelooft, lig ik in een deuk. Maar goed die wedstrijd kwam eigenlijk te vroeg, want 4 spelers (Ilonka, Tessa, Fabian,Rico), en ondergetekende  waren op kamp geweest, en dat was heel tof maar wel vermoeiend en dat kon je maandagavond op de training heel goed zien. Maar goed wij zijn nu een week verder, dus hadden wij er zin in om onze trouwe fans te laten zien, dat wij voor de zaal klaar zijn. Eerst lekker bespreken en duidelijke afspraken gemaakt, daarna voorbereiden en de vloer op. Wij begonnen met Lara, Tessa, Rico, Pascal (aanval), Ilonka, Ilona, Fabian en Tobias (verdediging). Wij namen de bal uit, maar waren die direct kwijt, maar ook Trias was hem direct kwijt, de aanval die volgde werd door Rico (schot) afgerond. Maar het antwoord volgde binnen 20 seconden. Wij waren nog wat onrustig en daar profiteerde Trias goed van en men liep uit naar 1-3. Daarna leek Trias de wedstrijd naar zich toe te trekken met veel kansen, maar daar wisten wij ons aan te ontworstelen, en door doelpunten van Jeffrey (omdraaibal en stip) trokken wij de stand weer gelijk. Het bleef rommelig, maar nu was dat aan beide kanten met vele kansen waar beide teams slordig mee om sprongen. 5 minuten voor rust werd het 3-4, maar binnen 2 minuten was het 5-4, door doelpunten van Tobias en Rico (beide met een schot). Daarna volgden de eerste wissels (Pascal voor Rico, en Emma voor Ilona). Beide teams gingen op jacht naar doelpunten, maar 10 seconden voor tijd, was het Rico (schot) die de ruststand voor ons op een marge van 2 bracht.

Na rust, wilden beide teams direct de toon zetten en werd het snel 6-5. En leek Trias de gelijkmaker snel te scoren en de wedstrijd weer om te keren. Maar het waren Ilona (Schot) en Ilonka (omdraaibal), die het verschil op 3 doelpunten brachten. Trias bleef er echter in geloven en wij vergaten de kansen af te ronden en zo werd het 8-7. Jeffrey (wegtrekbal) scoorde de 9-7, maar Trias bleef in het spoor (9-8) en bleef gevaarlijk met slim spel. De laatste 10 minuten braken aan en het kon nog alle kanten op. Wij besloten gas te geven en trokken de wedstrijd naar ons toe, en het waren Rico, Fabian en Emma (allen met een schot) die de wedstrijd op slot gooiden. Het werd nog wel 12-9 maar dat was meer voor de statistiek. Al met al een een verdiende winst, maar makkelijk was het niet. Wel lieten wij weer zien, dat er een team staat, en dan gaan wij jullie komend zaalseizoen laten zien. Nu gaan wij ons voorbereiden op de competitie die voor ons (hoe toepasselijk) op 1 december begint).