5de wint lastige uitwedstrijd, in Doorn verdiend van KCD 2

Vandaag moesten wij naar Doorn voor de uitwedstrijd tegen KCD 2, in de zaal had ik deze ploeg (zat toen bij het 6de in de poule) aan het werk gezien, en verwachtte ik dat het zeer lastig zou worden. Wij begonnen met Tessa, Roxanne, Rico, Aetze (aanval), Ilonka, Emma, Fabian en Tobias (verdediging). En KCD liet direct zien zien dat zij de koploper waren, maar door goed te verdedigen, hielden wij de 0, en was het Aetze ( wegtrek ballen) die dankzij schoten van Rico ons op een 0-2 voorsprong bracht. na de 0-2 werd het direct 1-2, maar door doelpunten van Ilonka (klein kansje) en Rico (doorloop) werd het 1-4. Er kwam nu een periode waarin beide teams gewaagd elkaar geen duimbreed toegaven. Het werd 2-4, gevolgd door een doelpunt van Tobias (schot), en daarop volgde de 3-5. Aetze (schot) bracht het verschil op 3. Gevolgd door de 4-6. Fabian (schot) scoorde de 4-7, maar het lukte maar niet om een groter gaatje te slaan, en KCD scoorde de 5-7. Vlak voor rust bepaalde Aetze (schot) de stand op 5-8.

Vlak voor rust raakte Roxanne geblesseerd (de scheids floot direct voor rust), en kwam Lara erin. Wij waren wel geschrokken, maar herpakten ons en Aetze en Tobias (beide met een schot) brachten ons op een 5-10 voorsprong. Daarna moesten Tessa en Ilonka (Pauline en Ilona) vervangen worden. KCD profiteerde even van al deze wisselingen en toen stond het 6-10. Lara (schot) scoorde de 6-11. Natuurlijk wilden wij meer, maar de zon deed ook zijn werk. Het werd 7-11. Maar daarna kwamen wij weer in ons ritme, en door doelpunten van Fabian en Tobias (beide met een schot) werd het 7-13 en leek de wedstrijd gelopen. Maar KCD gaf gas en scoorde de 8-13. Maar Pauline maakte aan alle onzekerheid een eind en scoorde de 8-14. Dat in het slotsignaal nog de 9-14  viel deed er niet meer toe. Al met al een verdiende overwinning. Ik heb nog wel een rare statistiek. Wij hebben nu 3 wedstrijden op het veld gespeeld en alle uitslagen waren 14-9 (2 maal winst en eenmaal verlies).