5de wint na lastige eerste helft, in Utrecht verdiend van Hebbes 4

Vandaag een rare tijd om te korfballen, wij moesten namelijk om 16.50 uur in Utrecht spelen op de Uithof tegen Hebbes. Op voorhand zijn het altijd leuke wedstrijden die een spannend verloop hebben. En dat was vandaag niet anders. Maar goed het is lekker weer en als de wind weg is en de zon schijnt is het best lekker. Maar goed wij begonnen mooi op tijd, maar hadden wel een elftal bij ons (7 dames en 5 heren, en ja dat is 12 i.p.v. 11). Want wij hadden 1 dame die was net een uur terug van een schoolreis, en 2 dames die terug kwamen van een blessure en ziekte. Maar goed wij begonnen met Emma, Karen, Rico, Pascal (aanval), Ilonka, Ilona, Fabian en Tobias (verdediging). Het veld van Hebbes heeft nog de oude afmetingen en was dus lekker groot, en daar moesten wij weer even aan wennen, en het was dan ook Hebbes dat de score opende. Maar direct daarna was het Pascal (wegtrekbal) die de gelijkmaker scoorde. Daarna wat chaotisch spel aan beide kanten en het was Hebbes dat scoorde. Direct daarna gingen wij vol voor de gelijkmaker en die werd gescoord door Fabian (schot). Wij wilden doordrukken en kregen ook wel kansen, maar toch was het Hebbes dat de 3-2 scoorde. Het antwoord volgde direct door Pascal (schot), maar ook nu weer direct antwoord van Hebbes. In de resterende tijd lukte het ons niet om te scoren.

In de rust lekker in het zonnetjes met elkaar alles door gesproken, en dat werkte. Eerst kwamen Tessa en Roxanne (voor Emma en Karen) erin, en ma 22 seconden scoorde Tobias (schot) de 4-4. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd, en na de 5-4, was het Rico (doorloop) die ons weer langszij bracht. Pascal kreeg kram en moest vervangen worden door Robert. Hebbes bleef gaan en kwam weer voor, maar nu was het Fabian (klein kansje) die scoorde. Hebbes gaf alles en kwam weer voor, maar binnen 25 seconden was het Robert (schot) die de 7-7 scoorde. Daarna ging het bij ons een tandje hoger en door doelpunten van Tobias, Ilonka, Robert en Rico (allen met een schot) liepen wij uit naar 7-11. Sanne kwam er in voor Ilona, en wij lieten het gaspedaal even los, en ja dat moet je niet doen, want het werd 9-11. Toen viel de scheids uit met kram, en gingen de laatste 5 minuten met een andere scheidsrechter in. En wij profiteerden van het rust moment optimaal, want Robert (schot en doorloop) en Fabian (schot) beslisten de wedstrijd uiteindelijk. Een verdiende overwinning van een team dat weer met elkaar plezier in had.