5de zet stijgende lijn voort, en wint in een bloedstollende eindfase

Vandaag een echte winterse dag (zoals het hoort in deze periode), dus ik met mijn mutsen (ja dat lees je goed, 2 mutsen), handschoenen en mijn oude warme Victum sjaal om op de fiets naar het veld. Vandaag wat later, maar ruim op tijd voor onze wedstrijd. En voordat ik begin met het verslag eerst nog een staaltje van het teamgevoel wat wij hebben (ook als wij weleens zeuren of akkefietjes hebben lossen wij dit samen op.), want woensdag kreeg ik een appje van Tessa dat men Tanja had gevraagd om ons te coachen, en dat gaf mij weer wat rust. Maar goed na de heldere en leuke bespreking van Tanja, gingen wij ervoor. Natuurlijk konden wij Hebbes van het veld, en de balans was in evenwicht (beide teams wonnen 1 keer). Wij begonnen met Tessa, Roxanne, Rico, Pascal (aanval), Ilonka, Emma, Fabian en Tobias (verdediging). Na een ruime warming up, schoten beide teams uit de startblokken, maar was het Hebbes dat scoorde. In de tegenaanval was het Rico (schot) die de gelijkmaker scoorde. Maar ook nu volgde het antwoord (1-2). Tobias (schot) scoorde de 2-2, en nadat het 2-3 werd waren het Pascal (klein kansje) en Fabian (schot) die ons voor het eerst op een voorsprong zetten. Zoals jullie kunnen lezen stonden beide teams verdedigend hun mannetje, want bij alle doelpunten kwamen van afstand. Nadat het 4-4 was geworden, kregen wij grip op Hebbes en was het Rico (doorloop en schot) die ons op een 6-4 voorsprong bracht. Wat nu volgde is iets wat elk team zou doen, en dat is jagen op een grotere voorsprong, maar de afwerking stokte, en zo was het binnen 3 minuten weer gelijk. Dan denk je dat is een tik, maar wij zijn door de wol geverfd, en het was Pascal (schot) die de 7-6 scoorde. Daarna moest Tessa eruit, en kwam Sanne N. ( he waarom een achterletter, nu omdat er in de 2de helft nog een Sanne inkwam) erin. Hebbes was even in de war door deze wissel, en het was Rico (vrije bal) die de 8-6 scoorde.  Maar ook nu wisten wij het niet vast te houden en werd het 1 minuut voor rust 8-8.

In de rust een goede en duidelijke bespreking van Tanja, waarin zij duidelijk een vraag stelde, en waar het team het juiste antwoord op gaf (ga niet vertellen wat het was, maar iedereen glunderde). Ilona en Sanne L. kwamen erin voor Emma  en Roxanne, en terwijl wij positie kozen was het binnen de minuut 8-9, en die kwam aan, want ineens stond het 8-11, en dat was onze dip (die wij weleens meer hebben), maar zoals wel vaker maken wij daar ons niet echt druk over. Dus gingen wij weer onze schouders eronder zetten, nadat wij waren opgezweept door het publiek. En ja hoor, het werkte, want Ilonka (schot), Rico (doorloop) en Sanne N. (schot) werd het 11-11, en toen moesten er nog 13 minuten gespeeld worden. En toen begon het eindspel (zoals men bij schaken zegt), en kwam Aetze erin voor Tobias, en gingen beide teams op jacht naar de winst, en dat leverde aan beide kanten hectische momenten op. Op 3 en een half minuut voor het einde scoorde Hebbes de 11-12 en leek het de wedstrijd op slot te gooien. Maar net als tegen Nova, bleven wij erin geloven, en dat werd beloont, want op 2.23 minuten voor tijd was het Fabian (schot) die de gelijkmaker scoorde. Ondertussen zat iedereen (ook de spelers) op het puntje van een stoel, en was de spanning om te snijden. En ja hoor anderhalve minuut voor tijd was het Rico (schot) die de 13-12 scoorde. Dan denk je dit is het, maar niets was minder waar, Hebbes bleef ook gaan, en kreeg kansen. Maar na de onderschepping speelden wij de wedstrijd uit. Al met al, moet ik eerlijk wezen en heb ik weer genoten van ons  (ik zeg het maar, want ik ben best trots op ze, als ik zie wat ze allemaal er voorover hebben) collectief. En was dit weer net zo een wedstrijd die wij op karakter uitspeelden. Tanja zij het terecht tegen mij na de wedstrijd, als wij het vast geroeste spel (wij weten wat daarmee bedoeld wordt) los laten, kunnen wij iedereen verslaan, en fluitend onze wedstrijden winnen (maar helaas werkt dat niet zo). Natuurlijk gaan wij daar wel aan werken, maar dat doen wij op een besloten training om 11.00 uur ‘s-avonds (ja dat geloof je zelf toch niet he, ha,ha). Maar goed wij willen Tanja ook langs deze weg nog bedanken voor het coachen, en willen wij als team iedereen een prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2019 toewensen.