A1 maakt koppositie waar met winst op Spirit A1

Vandaag hadden wij met het 5de een late wedstrijd, en zo kon ik eindelijk eens het vlaggenschip van de junioren in actie zien. Dus in de storm op de fiets naar het veld, eerst effe bijkomen en wat bijpraten, en dan hoppa het supportersvak in waar ik lekker rustig de wedstrijd kon zien.  Wij begonnen met Sarah, Alysa, Niek, Jens (aanval), Nina, Julia, Mark en Oscar (verdediging). En ja hoor binnen de minuut was het raak, door een doelpunt van Niek (schot). Wij bleven het initiatief houden, en hielden de druk erop en zo werd het door doelpunten van Niek (schot uit draai), Julia en Nina (beide met een schot), gevolgd door een schitterend opgezette aanval (Niek scoorde daaruit met een schot), en waarna de 6-0 (Ook van Niek met een schot) op het scorebord verscheen. Spirit scoorde de 6-1, maar Nina (dieptebal) en Alysa (schot) brachten het verschil op 7 doelpunten. Spirit pikte zijn doelpuntje mee, maar ook nu weer een reactie van ons, nu waren het Oscar (schot) en Julia (doorloop) die scoorden. Daarna een slordige periode aan onze kant en daar maakte Spirit goed gebruik van (10-5). Maar daarna herpakten wij ons weer en waren het Oscar en Niek (beide met een schot) die de 12-5 scoorden. Maar het slotwoord was voor Spirit.

Na de rust was het Spirit dat scoorde. Maar Nina (stip) maakte de 13-7. Teun kwam erin voor Mark, en wij gingen verder op jacht. Echter je zaag Spirit groeien en bij ons werd het onrustig. Spirit bleef zijn spel spelen en ook bij de time out hoorde ik de coach zijn team oppeppen, met heel goede tips. Inmiddels was het 13-10 geworden, en zag je dat het spel slordiger werd bij ons. Julia (vrije bal) de scoorde de 14-10, maar toch zag je van de tribune het al aankomen dat de doelpunten in deze periode niet aan onze kant zouden vallen, en dat bleek ook zou want het werd 14-12. Langzaam zag je toch het besef komen van wat gebeurd hier, en je zag het geloof in eigen kunnen terugkeren. Teun (doorloop) scoorde de 15-12, maar Spirit scoorde mee. Daarna ging de focus er weer helemaal op en door doelpunten van Niek (schot) en Sarah (vrije bal) werd het 17-13. Laura kwam erin voor Alysa, maar er veranderde niets aan ons spel, en door doelpunten van Teun (omdraaibal) en Nina (stip) was het verschil 6 (19-13). Spirit scoorde de 19-14, maar dit werd direct gevolgd door een dieptebal die Niek afrondde. Direct gevolgd door een doelpunt van Nina (schot). Daarna kwamen Ruben en Lieke (voor Jens en Nina) erin. Teun (schot) scoorde 22-14. Spirit herstelde zich een beetje en wist mee te lopen in de score. Niek (omdraaibal) scoorde de 23-15, en het was Lieke (schot) die de eindstand bepaalde op 24-17. Al met al een wedstrijd met 2 gezichten, een sterke A1 die zich niet het kaas van brood laat eten, maar anderzijds zich nog weleens ergert en zichzelf dan tekort doet. Maar goed, het getuigd wel van kracht, dat als de tegenstander tot op 2 punten komt je kalm blijft en jezelf als geheel weer herpakt. Chapeau A1, ga zo door, blijf hard werken op de trainingen dan kan er aan het eind van dit zaalseizoen iets moois ontstaan.