A1 sluit 2019 af met eerste punten in de zaal, door winst op ASVD A1

Vandaag een herfstachtige dag, en voor mij het begin van het weekend na een drukke werkweek. Ik had het geluk dat wij met het vijfde vlak na het vlaggenschip van onze junioren moesten spelen. En ik ging er dan ook even lekker voor zitten. Voor de A1 een belangrijke wedstrijd omdat er in de zaal nog niet gewonnen was. Wij begonnen met Laura, Kira, Jens, Rubin (aanval), Julia, Sem, Joachim en Oscar (verdediging). Het begin was zoals wel vaker voor ons, maar de 0-1 viel aan de andere kant.  Even bijkomen, en dat werd gevolgd door de 1-1 van Rubin (klein kansje). Wij pakten direct door en het was Julia (doorloop, en een klein kansje slim afrondde na een schot) die de stand op 3-1 bracht. De coach van ASVD vroeg een time out aan, en ik hoorde hem zeggen waar zij mee bezig waren en dat als men zo door ging het wel 20-3 kon worden, dus scherper zijn. Het werkte wel want het werd 3-2, met kansen op de 3-3. Maar Rubin (schot) scoorde de 4-2. Je kon zien in deze periode dat er veel op het spel stond want het spel was aan beide kanten nerveus. Na de 4-3 scoorde Julia vanaf de stip (die zijzelf veroorzaakte) de 5-3. Bij voetbal is het zo dat als jij een stip mee krijg je deze niet moet maar bij korfbal maakt dat niet zoveel uit. Ook nu weer direct een reactie van ASVD.  Bij ons ging het tempo omhoog en dat zag je ook tot uiting komen, want door doelpunten van Laura (schot), Julia (die weer een zelf veroorzaakte stip benutte), Joachim (klein kansje) en Jens (stip) werd het 9-4. ASVD snoepte een doelpunt mee, maar door doelpunten van Oscar (schot) en ASVD werd het 10-6. Jens (schoten) scoorde twee maal na mooi opgezette aanvallen. En ook nu weer snoepte ASVD een doelpuntje mee.  Sem (schot) scoorde de 13-7, maar ook nu weer direct een antwoord. Uiteindelijk was het Rubin die met een schot de ruststand op 14-8 bracht.

Na de rust waren wij direct scherp en werd het door twee afstandsschoten van Julia 16-8 en leek het verzet van ASVD gebroken. Maar zoals het hoort gaf ASVD niet op en scoorde de 16-9. Jens (omdraaibal) scoorde de 17-9. Daarna werd de concentratie bij ons even wat minder en daar profiteerde ASVD goed van (17-11). Een scherpe reactie van Maarten en iedereen was weer bij de les, en door doelpunten van Jens (stip), Laura (doorloop) en Julia (doorloop, na een schot van haarzelf) gooiden de wedstrijd op slot. Evita (voor Laura) kwam erin, en wij gingen op zoek naar nog meer doelpunten. Joachim (schot) bracht de stand op 21-11 En daarna kwamen Menno (voor Jens), Luuk (voor Oscar) en Lara (voor Julia) erin. En leek het of ASVD daarvan zou profiteren, maar nee hoor de invallers pasten zich geruisloos aan en dat werd gevolgd door de 22-11 van Kira (schot). Dat vlak voor tijd het nog 22-12 werd, deed er niet zoveel meer toe. Al met al een verdiende overwinning, die misschien wat geflatteerd was, omdat ASVD in de eerste helft twee spelers geblesseerd zag afhaken en niet kon door wisselen. Maar dat doet niets af aan deze overwinning, want ik zie de A1 donderdags altijd trainen en zij doen er veel voor. En ik ga er vanuit dat dit het begin is van de wederopstanding en dat deze lijn in 2020 wordt voortgezet. Ik wens al mijn trouwe lezers een prettige feestdagen en een gezond, sportief en voorspoedig 2020 toe.