A1 verliest na intrigerend duel nipt van DSC A2

Vandaag had ik een vrije dag omdat het vijfde vrij was, zelf moest ik wel het zesde fluiten, maar ik had ook de tijd om mijn belofte aan Jochem waar te maken, om bij de A1 te komen kijken. En zo vertrok ik bepakt en bezakt richting het veld. De A1 was nog ongeslagen, voor de wedstrijd even met een paar dames en heren gesproken. Daarna lekker mijn eigen plekkie zoeken, en relaxed kijken naar de wedstrijd. Van Jochem had ik de opstelling ontvangen en wij begonnen met Lieke, Lara, Jens, Luuk (aanval), Julia, Sascha, Ruben en Sam (verdediging). Beide teams hadden er zin in en gingen vol aan de bak. Luuk opende de score met een omdraaibal. Daarna ging het bij ons mis, er werd slordig gespeeld en een paar onnodige stippen weggegeven waardoor het 1-5 werd. Daarna herstelden wij ons, en kwamen wij door doelpunten van Julia (schot en vrije bal) en Jens (klein kansje) terug tot 4-5. Daarna leek het of de gelijkmaker zou vallen, maar DSC werkte daar niet aan mee en bracht het verschil op twee (4-6). En zo moesten wij weer op jacht naar doelpunten, en ja hoor Julia (schot) scoorde der 5-6. Daarna van onze kant slordig spel, en onnodige stippen, en zo stond het 5-9.  Sascha (schot) scoorde de 6-9, maar DSC scoorde mee. Vlak voor rust wist Jens met een schot de ruststand te bepalen op 7-10.

De tweede helft wilden wij gaan knallen, maar het was DSC wat de score opende, het antwoord volgde direct van Julia (schot). Het leek of wij daarvan energie kregen, maar het ging weer fout. Slordig spel en weer onnodige stippen zorgden ervoor dat DSC uitliep naar 8-15, en zo leek de wedstrijd gespeeld. Maar zoals wel vaker bij onze teams toonde ook de A1 veerkracht, en ging in de achtervolging. En ja hoor door doelpunten van Sascha en Lara (beide met een schot) werd het 10-15. Daarna kwam Sam erin voor Jens, en gingen wij verder in onze jacht op doelpunten. Maar eerst scoorde DSC de 10-16. DSC leek even van slag, omdat het bij ons ging lopen. Sascha (schot), Ruben (klein kansje) brachten de stand op 12-16. Daarna kwamen Wessel (voor Luuk) en Bryant (voor Sam) erin. Wessel die koud in het veld stond scoorde mooi met een schot de 13-16, en wij leken vleugels te krijgen terwijl DSC leek te twijfelen. Wij gingen gewoon door en het was Lara (stip) die de 14-16 scoorde. DSC schoot wakker en scoorde de14-17, maar het antwoord volgde direct, doordat Julia een stip benutte. Maar DSC bleef nu wel bij de les en scoorde mee. Jens (schot) scoorde mooi (16-18), maar DSC antwoordde ook nu weer direct. Daarna een mooi opgezette aanval die door Julia met een mooie wegtrekbal afrondde. Maar ook nu weer direct een antwoord van DSC. Wij raakten niet teleurgesteld maar bleven gaan, en ja hoor vlak voor tijd scoorde Wessel mooi van schuin achter de korf met een schot de 18-20, helaas was de tijd te kort om meer te scoren, maar de A1 heeft wel laten zien wat een vechtlust men in huis heeft. Jammer alleen van de onnodige stippen (het waren er te veel), want anders had er misschien meer ingezeten. Maar goed dat is als, ik en de vele toeschouwers (op corona afstand) hebben genoten van het mooie weer en de wedstrijd, ga zo door, dan gaan jullie nog ver komen.

Lees hier meer nieuws