A1 wint cruciaal duel overtuigend van ZKV (Za) A1

Home - Wedstrijdverslagen - A1 wint cruciaal duel overtuigend van ZKV (Za) A1

Na te hebben gefloten was ik even lekker naar huis gegaan om te relaxen, maar toen dacht ik ineens, de A1 speelt (twee dames moesten mee met het vijfde), en dat was precies voor mijn eigen wedstrijd. Dus de opstelling opgevraagd bij Jochem en Niels, en mijn plekje opgezocht. Dit keer gezellig tussen de toeschouwers. Wij begonnen met Evita, Anouk, Luuk, Koen (aanval), Josephine, Sem, Ruben en Bryant (verdediging). OP voorhand was dit een heel belangrijk duel, want bij verlies zou degradatie, wel heel dichtbij komen, en dan wordt elke wedstrijd zenuwslopend. Maar goed het begin was sterk, en Sem zette de toon door direct een doorloop schitterend af te ronden. Even leek ZKV van slag, en leek zich direct te herpakken, maar Bryant (klein kansje) en Evita (doorloop) brachten de stand op 3-0. ZKV antwoordde met de 3-1, maar Bryant (strafworp) bracht het verschil weer op drie punten. Daarna een slordige periode, waar ZKV goed van profiteerde het zo werd het 4-3. ZKV rook zijn kans en leek de gelijkmaker te scoren, maar wij dachten daar anders over, en door afstandsschoten van Koen en Sem (2 x) werd het 7-3. ZKV snoepte in deze periode, waarin om en om gescoord werd zijn doelpuntjes mee (Koen, met een schot, Sem met een doorloop en weer Koen, nu uit een vrije bal), waardoor het bij rust 10-5 was.

De tweede helft was het ZKV dat het eerste scoorde, maar ook nu weer direct antwoord, want nu waren het Bryant en Josephine (beide met een schot) die het verschil op zes doelpunten brachten. ZKV bleef het wel proberen, maar ondanks dat het de 12-7 scoorde kwam men niet onder de druk van ons uit. Het tempo bleef hoog en door doelpunten van Koen (schot), Sem (doorloop), Bryant (schot) en wederom Koen (schot) werd het 16-7, en was de wedstrijd beslist. Anouk maakte een mooi doorloop slim af, en zo leek het of de twintig doelpunten gehaald zouden worden. Maar aan beide kanten stokte het, zo bleef het tien minuten lang 17-7. In de tussentijd waren Ties (voor Bryant), Wessel (voor Luuk) en Evy (voor Evita) erin gekomen, en leek de wedstrijd dood te bloeden, maar ineens ging het weer lopen en vlak voor tijd was het Sem (2 schoten) die de eindstand op 19-7 bepaalde. Al met al een leuke wedstrijd met een bij vlagen briljant spelende A1, en wat mij vooral op viel, was dat er heel veel publiek was, en als speler geeft je dat ook een kik (dat weet ik nog wel uit mijn tijd als speler). Ook nu weer heb ik genoten van jullie, en gezien de vorige wedstrijd die ik van jullie zag, een pluim van mij. Blijf erin geloven en vechten dan gaan ook jullie een mooi zaalseizoen tegemoet.

Lees hier meer nieuws