A1 wint na moeizaam begin verdiend van MIA A1

Vandaag beloofde het een warme dag te worden, en ja ik hou niet zo van dit weer, maar helaas na een zware week moest ik toch even relaxen, en wat is beter dan voordat ikzelf moest coachen, weer eens naar ons vlaggenschip bij de junioren te gaan kijken. Dus ik op de fiets en rustig naar het veld gefietst. Daar een plekje opgezocht zodat ik goed zicht had op de wedstrijd. De wedstrijd begon met een spandoek voor Nina en Niek die ons gaan verlaten om verschillende reden. Maar goed wij begonnen met Nina, Sarah, Jens, Oscar (aanval), Lieke, Laura, Mark en Teun (verdediging). MIA begon direct scherp en opende de score. Maar Nina (klein kansje), Mark en Laura (beide met een schot) brachten de stand op 3-1. Mia scoorde de de 3-2, maar Sarah (klein kansje) en Teun (schot) brachten de stand op 5-2. En het leek erop dat MIA overklast zou worden. Maar het spel werd slordig bij ons, veel plaatsfouten en ook miscommunicatie stonden meer doelpunten in de weg. En MIA profiteerde daar goed van. Ineens ging het bij ons weer lopen en door doelpunten van Jens en Sarah (beide met een schot) werd de rust bereikt met een 7-3 voorsprong.

De tweede helft begon met een doelpunt van MIA, Maar Lieke (schot) bracht het verschil weer op 4. Maar MIA zag kansen en bleef in de warmte vol gas geven (8-5). Nina (schot) scoorde de 9-5. Daarna kwam Niek voor Oscar erin en gingen wij op jacht. Maar zoals ik net al aangaf had MIA er ook zin in en door slordig spel bij ons werd het 9-9. Daar schrokken wij en ook het vele publiek wel van, maar het waren Teun en Lieke (beide met een schot) die ons op 11-9 zette. MIA scoorde mee, maar Jens (schot) antwoordde direct (12-10). MIA bleef erin geloven en scoorde de 12-11. Maar nu gingen wij wat sneller spelen en nu waren het Mark (schot) en Sarah (doorloop) die het verschil op 3 brachten. MIA scoorde de 14-12, Maar Laura (schot) scoorde de 15-12. Daarna kwam Oscar voor Mark, en gingen wij door in ons eigen ritme. Teun (stip) scoorde de 16-12. Daarna volgden de publiekswissels voor Nina (Alyssa) en Niek (Rick). Maar dat mocht de pret niet drukken want wij gingen helemaal los en het was Alyssa (schot) die scoorde, direct gevolgd door een doelpunt van MIA. Maar het waren Oscar en Laura (beide met een schot) die ons uiteindelijk de verdiende overwinning brachten. Al met al een leuke wedstrijd met een tegenstander die goed tegenstand bood. Ik wens Nina en Niek veel succes toe, en bedankt voor het korfbal plezier dat jullie ons brachten.