A1 wint verdiend van Rheko A1

Gisterenavond hoorde ik dat de wedstrijd van het vijfde verplaatst was naar woensdag 26 februari, dus had ik een lekker vrij weekend. Eerst lekker wat aan mijn hobby’s gedaan. En toen dacht ik toch even kijken welke wedstrijden er waren. En toen zag ik dat ons vlaggenschip van de junioren thuis speelde, op een mooie tijd. De wedstrijden die ik had gezien waren niet best, maar er werd wel hard gewerkt. Ik had dat met een paar dames erover en die zeiden tegen mij , dat het wel goed komt. Die woorden dreunden bij mij nog na, toen ik er eens goed voor ging zitten. De tegenstander uit Rhenen stond vijfde, maar het verschil was maar drie punten in deze spannende poule. Er stond voor beide ploegen dus veel op het spel. Wij begonnen met Laura, Kira, Jens, Ruben (aanval), Sascha, Julia, Oscar en Joachim (verdediging). De wedstrijd begon en beide teams oogden nerveus, echter wij hadden deze snel onder controle, en door doelpunten van Kira (wegtrekbal), Ruben en Julia (beiden met een schot) kwamen wij op een 3-0 voorsprong. Daar moet ik wel bij vertellen, dat vlak voor de 3-0 er twee doelpunten van Julia afgekeurd werden. Maar goed na deze voorsprong gingen wij op jacht, maar Rheko vocht zich terug in de wedstrijd (3-2). En je zag het overwicht van Rheko toenemen, en het was wachten op de gelijkmaker. Maar daar was ineens Laura (schot) en het was 4-2. Rheko scoorde mee, en het leek erop dat dit een heel spannende wedstrijd zou worden. Maar wij bleven geconcentreerd, en hoewel er een periode kwam van slordig spel aan beide kanten, waren wij toch beter in de afronding, en dat werd beloont, door doelpunten van Julia (vrije bal) en Laura (schot). Tussendoor was Luuk er nog ingekomen voor Rubin. en leek dit de ruststand te worden, maar Rheko wist twee minuten voor de rust nog de 7-4 te scoren.

De tweede helft begonnen beide teams volop met druk te geven, en het was Rheko dat het eerste scoorde.  Jens (stip) bracht de stand op 8-5, maar ook nu beet Rheko van zich af (8 -6), waardoor het verschil twee doelpunten bleef. Het bleef van beide kanten onrustig, en dat had tot het gevolg dat het een onvoorspelbare wedstrijd bleef. Wij rechten onze ruggen, en door doelpunten van Joachim (klein kansje), waarbij de tweede goal, een subliem opgezette aanval, die in schoonheid alles overtrof door hem met een mooi schot werd afgemaakt. Rheko scoorde de 10-7, maar het leek of het verzet gebroken was. Bij ons ging het weer lopen, en door doelpunten van Jens (schot), Joachim (klein kansje) en Oscar (schot) werd het 13-7, en leek de wedstrijd gelopen met nog acht minuten te spelen. Maar met korfbal weet je nooit. Lieke kwam erin voor Julia, maar er veranderde niets bij ons. Rheko scoorde de 13-8. Maar het was Laura (schot) die de wedstrijd op slot gooide, en de verdiende overwinning was een feit. Al met al een spannende wedstrijd, waarbij de winst werd binnen gehaald door hard werken en samen met elkaar de oplossingen zoeken. Ook leuk om te zien was dat er veel toeschouwers waren, en dat doet mij deugd, tenslotte is dit de toekomst. En om dan terug te komen op de woorden van de twee dames, die zeiden het komt goed. Nu na deze wedstrijd heb ik daar alle vertrouwen in.

Lees hier meer nieuws