A2 speelt met flitsend aanvalsspel tegenstander DOC A1 van het veld

Heey denken jullie, nog een verslag van Theo, dat kan toch niet, want na je wedstrijd moest je meteen naar huis. Ja dat klopt, maar er was geen scheidsrechter bij de A2, dus mocht ik nog een keer aan de bak. Eerst de coaches (Rianne en Teun) gevraagd, of zij de scores wilden bijhouden, want dan kon ik jullie mijn trouwe fans weer een verslag voorschotelen. Nu de A2 had ik al eerder gefloten dit seizoen, en toen vond ik dit al een “goed stel”. Dat bleek ook wel, want toen ik even zat bij te komen van de A3, en zat te kijken hoe de A2 stond in te schieten, dacht ik gelijk aan mijn eigen team (het vijfde, waar ik al zo trots op ben). Een team wat alles voor elkaar wil doen. Wij begonnen met Sem Annabel, David, Menno (aanval), Dayna, Anouk, Koen en Guus (verdediging). Ik weet niet of jullie het weten, maar de A2 is koploper en was eigenlijk al kampioen na de winst vorige week op concurrent Dalto. Maar goed, ik floot in, en ja hoor de A2 gaf direct vol gas. Menno, David en Guus (allen met een schot) brachten binnen vijf minuten de stand op 4-0. DOC probeerde het wel, maar het tempo bleef hoog, en na een benutte stip van David, scoorde Menno mooi de 6-0. Dan denk je de koppies gaan hangen bij de tegenstander, maar nee hoor die bleven gaan. Maar tegen een tornado als de A2 kan je niet op. Koen en Guus (beide met een schot) brachten de stand op 8-0. Kreeg DOC dan geen kansen? Dat ook weer niet die waren er wel, maar die werden niet afgerond.  David en Menno brachten de stand op 10-0. Daarna ging er ineens een schok door de aanwezigen, want DOC scoorde tweemaal, achter elkaar (10-2), en even was het stil (ha, ha, het was sowieso stil want er was geen aanhang).  De A2 liet even de touwtjes wat vieren, want nadat Sem (schot) de 11-2 scoorde, pikte DOC stiekem ook een doelpuntje mee. Maar daarna was het weer de A2 die het tempo opvoerde. En door doelpunten van Dayna (tweemaal met een schot) en Sem werd de ruststand bereikt met 14-3.

De tweede helft begon de A2 weer direct weer in een hoog tempo te korfballen, maar de scherpte was even weg. Na tien minuten viel pas het eerste doelpunt, en het was David (schot) die de 15-3 scoorde. DOC scoorde direct mee. Maar de A2 kwam weer op toeren, en nu waren het na een aantal zeer mooi opgezette aanvallen Dayna, Sem, David, Koen (allen met een schot) en Anouk (doorloop) die de stand op 20-4 brachten. Josephine (voor Sem) en Bryant (voor Guus) erin, maar dat veranderde niets aan ons spel, en de zeer goed ingespeelde A2. DOC scoorde de 20-5. Maar Annabel en Dayna (beide met een schot) brachten de stand op 22-5. Ook nu hetzelfde beeld, DOC bleef gaan en wilde zoveel mogelijk scoren, en ja hoor de 22-6 viel. Maar goed ook de A2 blijft gaan en het was David (schot en dieptebal) die de eindstand op 24-6 bepaalde. Ik heb als scheidsrechter gezien waar de A2 toe in staat. En ja ik zie hun donderdags (als het vijfde ook traint) naast ons trainen en het fanatisme en de wil om te winnen druipt ervan af, en dat is leuk om te zien om deze leeftijd. Helaas mochten er geen toeschouwers bij zijn, maar goed ik ken de spelers goed en weet ook hoe deze zijn.  Mocht er weer publiek bij wedstrijden zijn, ga dan zeker eens kijken bij de A2, want je ziet dan leuk en snel spel, maar ook veel plezier bij zowel de coaches als de spelers. Maar goed ik ging na de wedstrijd lekker naar huis (twee wedstrijden achter elkaar fluiten is niet ideaal, maar ja toch je doet het voor Victum), en met een lekker muziekje schreef ik dit voor jullie mijn trouwe fans, zo dat jullie toch nog een beetje sfeer kunnen proeven in deze rare tijd. Denk goed aan de regels, en ondanks dat je soms denkt, balen weer een mondkapje (ik moet elke dag naar mijn werk en heb dan vier uur, twee heen en twee terug een mondkapje op in de trein) of afstand houden doe dat, want de corona slaat zo toe. En houd met niemand rekening.

Lees hier meer nieuws