Aftrap zaalseizoen begint voor 3de met winst in oefenwedstrijd tegen KZ Danaiden 3

Vandaag begon voor 3 het zaalseizoen, en daar moest ik natuurlijk bij zijn, om te zien hoe zij er voor staan. Dus ik vanuit Zoetermeer (was bij mijn moeder) snel terug naar Houten voor de oefenwedstrijd. Zelf heb ik vroeger vaak tegen Danaiden (komen uit Leiden) gespeeld toen ik nog in Den Haag bij Hou Stand korfbalde. En er was 1 wedstrijd in 3 vakken die dan naar boven komt. Wij speelden destijds tegen Danaiden (toen een team met ex hoofdklasse spelers. De hoofdklasse was destijds het hoogste niveau) met 4 graden onder nul op een besneeuwd en bevroren veld en stonden bij rust met 11-0 achter, de 2de helft was 0-0 (eindstand was inderdaad 11-0, en dat kon nog met het middenvak). Maar goed dat was lang geleden in 1980 en toen waren de meesten van jullie nog niet eens geboren. Maar goed we zijn hier niet voor mij, maar het 3de. Zoals altijd ging ik er weer goed voor zitten, en om de sfeer te snuiven moet je dan ook op de bank zitten, om te zien hoe de spelers zich voorbereiden. Nu dat zat wel goed, vandaag maakte ook Tommy zijn debuut in 3, dus dat beloofde veel. Maar goed wij begonnen met Rianne, Nadine, Danny, Noel (aanval), Thessa, Sanne, Robert en Tommy (verdediging). Vanaf het fluitsignaal direct tempo erop en ja hoor het was Danny (schot en wegtrekbal) die de stand op 2-0 bracht. En direct daarna scoorde Robert (wegtrekbal) de 3-0. Ik zakte nog verder weg, en bleef het spel intensief volgen als oud korfballer. Maar wat gebeurde er daarna, een veel beter 3de verzuimde te scoren, en zag langzaam de overmacht die het had in deze periode onnodig verdwijnen door niet te scoren. En dat gaf Danaiden weer geloof en dat maakten zij waar, en zo stond het 3-2. Renske kwam voor Sanne, en onder de bezielende leiding van Jochem en Peter, kwamen wij weer in ons ritme. Danny (schot) scoorde de 4-2. Maar het antwoord volgde direct. Lang kon Danaiden daar niet van genieten want het was Tommy (schot) die de 5-3 scoorde. In deze periode zag je Danaiden groeien en ging er ook in geloven, en nadat het 5-4 was geworden, en Sanne erin kwam Thessa, was het Noel (schot) die de ruststand op 6-4 bepaalde. Ik had een gevoel van, ja hier had meer in gezeten qua doelpunten.

Maar goed het blijft korfbal he. Albert Jan, kwam erin voor Noel, en wij bleven gewoon ons spel onverstoorbaar spelen, en ja hoor vrij snel scoorde Robert (schot van achter de korf) de 7-4. Maar Danaiden (dat lang in de kleedkamer was gebleven), gaf gelijk lik op stuk en zo was het verschil weer 2 (7-5). Toen vonden wij het welletjes en gingen spelen zoals in de kleedkamer was aangegeven, en dat werd beloont. Albert jan (na een goed uitgelokte stip door Rianne) scoorde de 8-5, direct gevolgd door de 9-5 van Rianne (schot) zelf. Bij oefenwedstrijden mag je gewoon wisselen, en kwam Thessa er in voor Nadine. Danaiden scoorde mee. Maar ineens was daar Renske die uit een onmogelijke positie iedereen omzeilde en een doorloop perfect afmaakte. Dus wij hadden op de bank zoiets van wauw. wat volgde waren wissels van Nadine voor Rianne, en direct daarop Rianne voor Renske. Danaiden snoepte weer een puntje mee, maar Thessa (schot) scoorde de 11-7. Danaiden probeerde het nog wel, maar na de 11-8 was het Tommy (wegtrekbal) die de eindstand op 12-8 bepaalde. Al met al een verdiende overwinning en ik moet zeggen, dat ik blij was dat er toch nog wat supporters waren, maar als de competitie begint voor 3 wil ik er toch wel meer zien, want het is echt leuk om te zien, hoe deze mengeling van jeugdige en ervaren spelers iedere week laten zien, dat zij willen leren en met elkaar wedstrijden beslissen. En het is dan zeker aan te raden om on de zaal eens naar dit team te gaan kijken. Ik volg hun al een tijdje dit seizoen (als ik kan) en zie ze elke week beter worden, maar 3de wordt nu niet overmoedig want jullie kunnen nog veel leren van jullie coaches (Jochem en Peter). Ik zie in ieder geval al uit naar de zaalcompetitie.