B1 wint verdiend altijd lastig duel met Dalto B2

Vorige week werd ik gevraagd of ik weer eens bij de B 1 wilde komen kijken, en dat kwam goed uit want het 5de was vrij. Dus lekker op mijn gemak naar het veld en plaats genomen op mijn favoriete plek (supportersvak). Zoals jullie in de kop lezen zijn wedstrijden tegen Dalto altijd lastig (toen ik de B trainde, was dat al zo), maar het waren ook altijd wedstrijden die spannend waren. Wij begonnen met Kris, Jedidjah, Koen, Wessel (aanval), Lara, Famke, Luuk en Bryant (verdediging). De wedstrijd was net begonnen of het was Luuk (schot) die de score opende. En dat was het startschot voor een boeiende wedstrijd. Het antwoord kwam van Dalto dat direct terugsloeg en de achterstand omzette in een 1-2 voorsprong. Maar zoals jullie weten zegt dat met korfbal niets, en ja hoor een goed opgezette aanval werd door Wessel met een schot van achter de korf afgemaakt. In deze periode leek Dalto iets de overhand te hebben en dat drukte men ook uit door de 2-3 te scoren. Maar Lara (schot) bracht door haar doelpunt de stand weer in evenwicht. Er volgde een wissel, Josephine kwam erin voor Kris, maar moest na 1 aanval geblesseerd uitvallen. Even een schrik momentje bij ons, en daar profiteerde Dalto van. Wij herstelden ons snel en het waren Wessel, Luuk (beide met een schot), Lara (stip) en David (schot) die met hun doelpunten een gaatje sloegen waardoor wij bij rust met 7 – 4 voor stonden.

De tweede helft begon met een doelpunt van Dalto dat direct de toon zette. Maar Bryant (schot) bracht de marge weer op 3. Je zag dat beide ploegen vol voor de winst gingen en er ontspon zich een boeiend duel voor een volle tribune (en dat doet mij weer goed), waarin beide teams vol gingen voor de winst. Dalto scoorde de 8-6, maar kris (schot) scoorde de 9-6, direct gevolgd door de 9-7. Wij gingen nog meer druk geven, en ook verdedigend deden wij dat. En dat werd beloont, want door doelpunten van Lara (schot) en Famke (klein kansje) werd het 11-7 en leek de wedstrijd gespeeld, maar met korfbal weet je nooit, en ik heb zoveel wedstrijden gespeeld en gezien dat ik weet dat alles nog mogelijk is. En even leek Dalto er nog in te geloven, want door een eindsprint werd het 11-9, gelukkig voor ons hielden wij stand en sleepten de overwinning verdiend binnen.  Ik heb de B 1 op het veld ook gezien en zie ook nu weer dat zij stappen maken, ga zo door en dan wordt het nog een mooi zaalseizoen. Goed luisteren naar jullie coaches, en lekker scherp trainen.