Fijne vakantie en tot volgend seizoen!
#samenvictum
Korfbalvereniging Victum
2020: Victum 40 Jaar!
korfbalvereniging Victum
2020:Victum 40 jaar!

B1 kampioen na dynamisch wedstrijd tegen Fiducia B1

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - B1 kampioen na dynamisch wedstrijd tegen Fiducia B1

Vandaag kon de B1 kampioen worden, na de verrassende winst op Synergo vorige week in Utrecht. Vorige week nog een paar speelsters gesproken, en die gaven aan dat zij scherp moesten blijven. Ook hier een afscheid van de trainers, Mark blijft wel, maar Danny (gaat naar Fortissimo), helaas niet. Maar goed vooraf met beide trainers gesproken, en die hadden er zin in, maar waren toch voorzichtig, en terecht, want de wedstrijd moet eerst nog gespeeld worden. Wij begonnen met Evy, Zoey, Simon, Stan (aanval), Mirthe, Kayleigh, Wiebe en Yannick (verdediging). Wij wilden de vele toeschouwers laten zien, dat wij de terechte kampioen zouden worden, en door doelpunten van Evy (doorloop), Simon, Kayleigh en Wiebe (allen met een schot) werd het 4-0. Fiducia scoorde de 4-1, maar er leek geen vuiltje aan de lucht, want Zoey (schot) bracht het verschil op vier (5-1). Maud kwam erin voor Evy, en wij bleven kansen krijgen, maar het leek wel of wij verstijfden, want opeens leek het niet meer te lukken. Fiducia ging erin geloven en kwam vlak voor rust langszij (5-5). Daarna kregen zij kansen op de 5-6, maar wij hielden stand.

De tweede helft begon met een wissel, Wessel kwam erin voor Simon. Fiducia echter had het goede gevoel van het einde van de eerste helft meegenomen en liep uit naar 5-7. Dit was voor ons een wake up call. En net toen Fiducia ging geloven in een stunt, was het Wessel (twee schoten) die de stand op 7-7 bracht. Fiducia sputterde nog wel tegen, maar het geloof was bij ons terug. En door doelpunten van Kayleigh, Evy (beide met een schot), Maud (klein kansje en Dieptebal) werd het 11-7, en toen klapte het in bij Fiducia. Wij hielden het tempo hoog, en lieten zien dat wij de terechte kampioen zijn. Evy (doorloop), Yannick, Myrthe (beide met een schot), Maud (doorloop), wederom Evy (schot), Zoey (doorloop) en Myrthe (schot) werd de eindstand bepaald op 18-7. Ik heb de B1 dit seizoen een aantal keren gezien, en zoals de trainers aangaven, is de B1 zo gegroeid, en hebben zij zo veel stappen gemaakt, dat zij terecht het kampioenschap binnen halen als beloning voor dit seizoen. Ik en ook de vele toeschouwers hebben genoten val jullie spel vandaag. En nu lekker genieten van de vakantie.